Δωρεάν Οδοντιατρική Ημερίδα στην Αθήνα 2017


Ημερομηνία Διεξαγωγής : 11 Μαρτίου 2017
Τοποθεσία Διεξαγωγής : Fenix Hotel , Αρτεµισίου 1-3, Γλυφάδα – Αθήνα, Τηλ.: +30 210 8914000 www.fenix.gr

Κόστος Συμμετοχής : Η συμμετοχή στην Οδοντιατρική Ημερίδα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους Οδοντιάτρους, Οδοντοτεχνίτες, Φοιτητές και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, ενώ για όσους επιθυμούν την συμμετοχή τους στα Πρακτικά Σεμινάρια το κόστος είναι 40€, με ΔΩΡΑ αξίας έως 60€

Η συμμετοχή τόσο στο Θεωρητικό Μέρος όσο και στα Πρακτικά Σεμινάρια περιλαμβάνει: Απαιτούμενη γραφική ύλη, coffee break, μεσημεριανό γεύμα, πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.00 – 09.30 Εγγραφές

09.30 – 11.30
Η µαγεία των πολυµερών: Αποτύπωση, Συγκόλληση, Άµεσες και έµµεσες αποκαταστάσεις
(Γεώργιος Παπαβασιλείου)

10.30 – 11.30
Νεότερες εξελίξεις στις τεχνικές αποκαταστάσεων προσθίων και οπισθίων δοντιών µε σύνθετες ρητίνες.
(Μπουτσιούκη Χριστίνα)

11.30 – 12.00
Διάλειμμα Καφέ

12.00 – 12.30
Οδοντικός Πόνος

12.30 – 13.30
Dental CAD/CAM: Αρχές και µυστικά στη σύγχρονη καθηµερινή Οδοντιατρική
(Σπύρος Άννινος)

13.30 – 14.30
Σχέδιο θεραπείας: από την 3D διάγνωση, στον ψηφιακό σχεδιασμό, την εκτέλεση και την CAD/CAM αποκατάσταση.
(Αθανάσιος Στράτος – Τσάµης Χρήστος)

14.30 – 15.00
Διάλειμμα, μεσημεριανό

15.00 – 18.30
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

1) Αποτύπωση, µεταβατικές αποκαταστάσεις, συγκόλληση.
(Γεώργιος Παπαβασιλείου)

2) Αποκαταστάσεις προσθίων και οπισθίων δοντιών µε συνθέτες ρητίνες – Τεχνική διαστρωµάτωσης-ουδέτερα στρώµατα- συγκόλληση-στίλβωση
(Μπουτσιούκη Χριστίνα)

3) Η ψηφιακή επoχή στην επιεµφυτευµατική αποκατάσταση, για οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες
(Tσάµης Χρήστος – Στράτος Αθανάσιος – Σπύρος Άννινος)

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα πρακτικά σεμινάρια είναι η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους

Το Ινστιτούτο Μέριμνα Στηρίζει τα παιδικά χωριά SOSΔιοργάνωση Δωρεάν Οδοντιατρικής Ημερίδας


papabasileiouΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
DDS, MSc, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής, ΕΚΠΑ

Ο Γεώργιος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήμερα κατέχει τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική και του Συντονιστή στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών το 1989. Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας στο Chapel Hill, ΗΠΑ.

Ανέλαβε τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στο ίδιο Πανεπιστήμιο το 1992. Το 1997 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήμιο. Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2007. Τα τελευταία 15 χρόνια διεξάγει έρευνα στην προσθετική σε τομείς που αφορούν τα βιοϋλικά και τα εμφυτεύματα. Έχει δημοσιεύσει πάνω από 50 επιστημονικές εργασίες και έχει λάβει σημαντικά βραβεία (Granger- Pruden κ.α.).

Έχει δώσει διαλέξεις και επιστημονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 15 χώρες σε όλο τον κόσμο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστημονική περιοδικά. Διατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995. Από το 2000 είναι μέλος της «Οδοντικής Ανάπλασης», όπου ασχολείται αποκλειστικά με την Προσθετική και τα εμφυτεύματα. Ο πλήρης κατάλογος των δημοσιεύσεων μπορεί να βρεθεί στο Pubmed ή σε άλλες web-based μηχανές αναζήτησης.

Στράτος ΑθανάσιοςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
DMD, Prosthodontist, Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου TUFTS Boston, USA

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου TUFTS Boston στο τμήμα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τμήματος της προσθετικής του Πανεπιστημίου TUFTS Boston. Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια με θέματα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εμφυτευμάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.

Τσάμης ΧρήστοςΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
MDS, Oral surgery, Implantology

Απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας ΑΠΘ, Απόφοιτος CDEP New York University College
of Dentistry (εμφυτευματολογία και στοματική αποκατάσταση). Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος
των προγραμμάτων εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος. Παρουσία με πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και το
εξωτερικό στον τομέα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης.

Χριστίνα ΜπουτσιούκηΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ
DDS, MSc

Η Χριστίνα Μπουτσιούκη αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική, στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα της Οδοντ. Χειρουργικής. Είναι υπότροφος της Γερµανικής Ακαδηµίας Ερευνών και Υποψ. ∆ιδάκτορας και Επιστηµ. Συνεργάτης του Πανεπιστηµίου UniversityofGiessen, JLU στη Γερµανία, µε κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τα πολυµερή οδοντιατρικά υλικά,την αντιτερηδονογόνο δράση τους και τις νεότερες εξελίξεις στα συνδετικά συστήµατα και την ενσωµάτωση αντιµικροβιακών ουσιών στους συνδετικούς παράγοντες.

Από το 2007 συµµετέχει σε οδοντιατρικά συνέδρια και λαµβάνει µέρος µε επιστηµονικές ανακοινώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, µε περισσότερες από 20 δηµοσιεύσεις κλινικών και ερευνητικών άρθρωνστους τοµείς της αισθητικής οδοντιατρικής, οδοντικής χειρουργικής, οδοντιατρικών υλικών και παιδοδοντίας.

Σπύρος ΆννινοςΣΠΥΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ
Οδοντοτεχνίτης

Το 2004 εισάγεται στο Tµήµα Oδοντικής Tεχνολογίας του ΑΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ. Το έτος 2008 ολοκληρώνει την πτυχιακή του εργασία µε τίτλο »Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΟΡΘΗΣ ΣΧΕ∆ΙΑΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΩΓΩΝ ΧΥΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ‘’, η οποία βαθµολογήθηκε »ΑΡΙΣΤΗ΄΄ και χαρακτηρίζεται µια από τις καλύτερες του τµήµατος. Το 2009 λαµβάνει το πτυχίο του από το Τµήµα Οδοντικής Τεχνολογίας του ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ µε βαθµό 8.1 Όντας φοιτητής, ξεκίνησε την επαγγελµατική καριέρα του το 2006 ως µεταφραστής των οδοντιατρικών και οδοντοτεχνικών περιοδικών της Quintessence στην Ελλάδα έως και το 2010.

Από το 2009 έως και το 2013 εργάστηκε για µεγάλες εταιρείες στον οδοντικό κλάδο στον τοµέα των πωλήσεων για οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια, έχοντας παρακολουθήσει σεµινάρια σε Ελλάδα και εξωτερικό. Από τον Οκτώβρη του 2013 κατέχει τη θέση του Dental Product Manager στο οδοντικό τµήµα της ATLAS DIGITAL και µέσα σε σύντοµο χρονικό διάστηµα κατέστησε τόσο τα κοπτικά της ROLAND όσο και την ίδια την εταιρεία, µια από τις πρωτοπόρες και καινοτόµες στον τοµέα της οδοντικής τεχνολογίας προσφέροντας ολοκληρωµένες και αξιόπιστες λύσεις στον τοµέα του CAD/CAM.

Το 2016 ξεκινάει συνεργασία µε την εταιρεία EXOCAD GMBH για τη µετάφραση του λογισµικού EXOCAD DENTAL CAD στα ελληνικά , η οποία είναι πλήρως προσαρµοσµένη στην ορολογία της σύγχρονης οδοντιατρικής και της οδοντικής τεχνολογίας. Συµµετέχει ενεργά στην έρευνα και ανάπτυξη προϊόντων σε συνεργασία µε όλες τις εταιρείες που εκπροσωπεί η ATLAS DIGITAL και που απαρτίζουν την ολοκληρωµένη λύση που προσφέρει στην ελληνική αγορά σε οδοντιατρεία και οδοντοτεχνικά εργαστήρια.

1. Αποτύπωση, µεταβατικές αποκαταστάσεις, συγκόλληση

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στο πρακτικό σεµινάριο αρχικά θα γίνει λήψη αποτυπωµάτων µε υλικά διαφορετικού τύπου και ρευστοτήτων, χρησιµοποιώντας διαφορετικές συσκευές ανάµιξης, ώστε να γίνει σαφής ο προσανατολισµός χρήσης του κάθε υλικού. Στη συνέχεια θα γίνει κατασκευή µεταβατικών αποκαταστάσεων, τροποποίηση και επιδιόρθωση, ώστε να γίνουν σαφή τα προτερήµατα για την κλινική χρήση του υλικού.

Αποτύπωση 3M Σεμινάριο Αποτύπωσης 3m Σεμινάριο Συγκόλλησης 3M

Τέλος σε ειδικά δοκίµια θα γίνει συγκόλληση µε διαφορετικά είδη κονιών και ανάλυση των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών που οδηγούν σε επιτυχηµένη συγκόλληση.

Κόστος Συμμετοχής: 40€
ΔΩΡΑ αξίας 60€
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


2. Αποκαταστάσεις προσθίων και οπισθίων δοντιών µε συνθέτες ρητίνες
Τεχνική διαστρωµάτωσης – Ουδέτερα στρώµατα – Συγκόλληση – Στίλβωση

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ

Παρόλο που οι άµεσες αποκαταστάσεις µε σύνθετες ρητίνες αποτελούν την κλινική καθηµερινότητα, η πληθώρα των αποκαταστατικών επιλογών και οι ταχείες εξελίξεις στον τοµέα των οδοντιατρικών υλικών δηµιουργούν µία σύγχυση στον οδοντίατρο, σχετικά µε τον τρόπο χρήσης τους, το συνδυασµό τους και την καταλληλότητα τους. Η διαστρωµατική τεχνική συχνά θεωρείται µία δύσκολη και εξειδικευµένη διαδικασία, ενώ αποτυχίες που οφείλονται στον εσφαλµένο χειρισµό των συνθέτων ρητινών και των πρωτοκόλλων συγκόλλησης, αποδίδονται στις ιδιότητες των υλικών µε αποτέλεσµα να περιορίζεται η χρήση τους.

Εστιάζοντας στην κατανόηση του «γιατί», στο σεµινάριο θα παρουσιαστεί το βασικό θεωρητικό υπόβαθρο που απαιτείται για την αντιµετώπιση µικρών αλλά και εκτεταµένων οδοντικών βλαβών µε άµεσες αποκαταστάσεις συνθέτων ρητινών. Από τη θεωρία στην πράξη θα ακολουθήσει εκπαίδευση στην απλή διαστρωµατική τεχνική για τις πρόσθιες αποκαταστάσεις και στη χρήση της bulk σύνθετης ρητίνης για προβλέψιµη και εύκολη διαχείριση των αποκαταστάσεων στα οπίσθια δόντια.

Πρακτικό Σεμινάριο Ημερίδας Αθήνα Πρακτικό Σεμινάριο Δωρεάν Ημερίδας Αθήνα 2017 Πρακτικό Σεμινάριο Δωρεάν Ημερίδας Αθήνα

Με απλά βήµατα και πρακτικές συµβουλές σε κάθε στάδιο θα αναλυθεί η επίτευξη σωστής συγκόλλησης και διαχείρισης των οδοντικών ιστών, η επιλογή των κατάλληλων χρωµάτων για τη διαστρωµατική τεχνική, η διαχείριση της διαφάνειας, η δηµιουργία ανατοµικής µορφολογίας από την τοποθέτηση της ρητίνης µέχρι και την τελική στίλβωση και θα ακολουθήσει συζήτηση των συχνότερων κλινικών λαθών µε επιστηµονική τεκµηρίωση για ένα προβλέψιµο αισθητικό αποτέλεσµα µακράς διάρκειας.

Κόστος Συμμετοχής: 40€
ΔΩΡΑ αξίας 60€
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


3. Η ψηφιακή επoχή στην επιεµφυτευµατική αποκατάσταση – για οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ – ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ – ΣΠΥΡΟΣ ΑΝΝΙΝΟΣ

Στο συγκεκριµένο πρακτικό θα γίνει ανάλυση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας για την κατασκευή αποκαταστάσεων υψηλής ακρίβειας, αντοχής και αισθητικής. Ο κάθε συµµετέχοντας θα µπορεί να εξοικειωθεί µε τη χρήση των εξαρτηµάτων που είναι απαραίτητα για την µετάβαση απο την κλασσική αποτύπωση και αποκατάσταση, στην ψηφιακή αποτύπωση, το σχεδιασµό και τα στάδια κατασκευής µιας αποκατάστασης µε την τεχνολογία CAD CAM.
Η ψηφιακή επoχή στην επιεµφυτευµατική αποκατάσταση – για οδοντιάτρους και οδοντοτεχνίτες
Στο πρακτικό µέρος οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ζωντανά τη σάρωση διάφορων περιστατικών µε το MEDIT IDENTICA HYBRIDκαι να πραγµατοποιήσουν εξ ‘ολοκλήρου τη σχεδίαση των προσθετικών αποκαταστάσεων τους µε το λογισµικό EXOCAD DENTAL CAD.

Σάρωση µε Medit Identica Hybrid και σχεδίαση :
• Γέφυρας µε το EXOCAD Dental CAD
• Εξατοµικευµένων κολοβωµάτων (custom abutments)
• Επιεµφυτευµατικής µπάρας/γέφυρας
• Ένθετο / Επένθετο / Όψη
• Ψηφιακού διαγνωστικού κερώµατος (Digital WAX up)

Οι επιεµφυτευµατικές αποκαταστάσεις θα πραγµατοποιηθούν µε τη χρήση των εµφυτευµάτων της εταιρίας C TECH
* Για την παρακολούθηση του συγκεκριμένου πρακτικού σεμιναρίου ο κάθε συμμετέχοντας θα πρέπει να φέρει μαζί του Laptop με λογισμικό Windows7 ή νεότερο. (Προτεινόμενο: Microsoft Windows 10)

Κόστος Συμμετοχής: 40€

ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ :
ctech-implants
ΧΟΡΗΓΟΣ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ :
atlas atlas digital


Φωτογραφικό Υλικό Ημερίδας

Αναμονή Ημερομηνίας για Νέα Δωρεάν Οδοντιατρική Ημερίδα στην Αθήνα

Log in with your credentials

Forgot your details?