Ημερομηνία Διεξαγωγής : ΣΑΒΒΑΤΟ, 06 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018
Τοποθεσία Διεξαγωγής : GRAND HOTEL PALACE, Θεσσαλονίκη

Κόστος Συμμετοχής : Η συμμετοχή στην Οδοντιατρική Ημερίδα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους Οδοντιάτρους, Φοιτητές και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, ενώ για όσους επιθυμούν την συμμετοχή τους στα Πρακτικά Σεμινάρια το κόστος είναι 40€.

Η συμμετοχή τόσο στο Θεωρητικό Μέρος όσο και στα Πρακτικά Σεμινάρια περιλαμβάνει: Απαιτούμενη γραφική ύλη, coffee break, μεσημεριανό γεύμα, πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

09.00 – 09.30 Εγγραφές

09.30 – 11.00
Από την αποτύπωση στη συγκόλληση. Μικρά µυστικά για ακρίβεια και αποδοτικότητα
(Γεώργιος Παπαβασιλείου)

11.00 – 11.30
Διάλειμμα Καφέ

11.30 – 12.15
Κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση σε ατροφική φατνιακή απόφυση με νέα υλικά – Glymatrix™ based collagen products
(Χρήστος Τσάμης)

12.15 – 13.00
Ψηφιακή σάρωση και ρομποτική οδοντιατρική
(Αθανάσιος Στράτος)

13.00 – 13.15
Οδοντικός Πόνος

13.15 – 14.00
∆ιάλειµµα, Γεύµα µεσηµεριανό

14.00 – 17.30
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
(θα πραγµατοποιηθούν σε παράλληλο χρόνο)

1) Έµµεσες αποκαταστάσεις ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών.
(Γεώργιος Παπαβασιλείου)

2) Εµφύτευµα και κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση σε ατροφική φατνιακή απόφυση.
(Τσάµης Χρήστος)

3) Διαστρωμάτωση προσθίων και οπισθίων δοντιών με Σύνθετη Ρητίνη (The Composite Project)
( Χριστίνα Μπουτσιούκη )

4) Η ψηφιακή επoχή στην οδοντική αποκατάσταση
( Στράτος Αθανάσιος – Μούτσιος Αλέξανδρος )

* Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα πρακτικά σεμινάρια είναι η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους

Το Ινστιτούτο Μέριμνα Στηρίζει τα παιδικά χωριά SOSΔιοργάνωση Δωρεάν Οδοντιατρικής Ημερίδας


1. Έµµεσες αποκαταστάσεις ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ

Στο πρακτικό µέρος του σεµιναρίου, θα παρουσιαστούν χρήσιµες πληροφορίες και οδηγίες για την ολοκληρωµένη έµµεση αντιµετώπιση και αποκατάσταση ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών µε την τεχνική των endocrown.

Έµµεσες αποκαταστάσεις ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών Έµµεσες αποκαταστάσεις ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών Έµµεσες αποκαταστάσεις ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών

Οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να εξοικειωθούν µε όλα τα στάδια της διαδικασίας µέσω πρακτικής εξάσκησης, ξεκινώντας από την παρασκευή της απαιτούµενης κοιλότητας, την επιλογή του αποτυπωτικού υλικού και την ορθή τεχνική αποτύπωσης αλλά και τη συγκόλληση της προσθετικής εργασίας.


Οι Θέσεις Καλύφθηκαν

Κόστος Συμμετοχής: 40€
ΔΩΡΑ αξίας 60€
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


2. Εµφύτευµα και κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση σε ατροφική φατνιακή απόφυση (σε γνάθους χοίρων)

ΤΣΑΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Στο θεωρητικό μέρος διάρκειας 15 λεπτών θα παρουσιαστεί η τεχνική τοποθέτησης του συγκεκριμένου εμφυτεύματος, οι ενδείξεις και οι περιορισμοί στη χρήση μεμβρανών και οστικών μοσχευμάτων και η τεχνική κάλυψης με μεμβράνη των αποκαλυμμένων σπειρών ενός εμφυτεύματος.

Στο πρακτικό μέρος, διάρκειας 105 λεπτών, οι συμμετέχοντες θα τοποθετήσουν εμφύτευμα σε χοίρεια γνάθο και θα στερεώσουν πάνω του μεμβράνη OSSIX VALUMAX ή OSSIX PLUS και θα κάνουν ειδικές συρραφές για την καλύτερη σταθεροποίηση των μεμβρανών γύρω από τα εμφυτεύματα, στα πλαίσια εξομοίωσης των συνθηκών του workshop με πραγματική τοποθέτηση εμφυτεύματος σε ατροφική φατνιακή απόφυση.

Κόστος Συμμετοχής: 40€

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ :
ctech-implants


3. Διαστρωμάτωση προσθίων και οπισθίων δοντιών με Σύνθετη Ρητίνη (The Composite Project)

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ

Μία αποκατάσταση σύνθετης ρητίνης µε φυσική χρωµατική απόδοση και σωστή ανατοµική µορφολογία αλλά και προστασία του βιολογικού και λειτουργικού υποβάθρου του δοντιού, είναι πάντα το ζητούµενο στην καθηµερινή οδοντιατρική πράξη. Γιατί ωστόσο επικρατεί σύγχυση µε τα ποικίλα κλινικά πρωτόκολλα και υλικά για τις εµφράξεις µε σύνθετες ρητίνες; Γιατί εµφανίζεται µετεπεµβατική ευαισθησία; Ποια σύνθετη ρητίνη είναι η κατάλληλη και ποιος συνδετικός παράγοντας θα προσφέρει τη µεγαλύτερη αντοχή; Πόσο υγρή πρέπει να είναι η οδοντίνη για τη σωστή συγκόλληση; Γιατί δεν πέτυχετο χρώµα της πρόσθιας αποκατάστασης και γκριζάρει; Τι ρόλο παίζει η συσκευή πολυµερισµού που θα χρησιµοποιηθεί; Και αφού όλα έχουν γίνει σωστά, γιατί ο ασθενής πονάει;

Πρακτικό Σεμινάριο Ημερίδας Αθήνα Πρακτικό Σεμινάριο Δωρεάν Ημερίδας Αθήνα 2017 Πρακτικό Σεμινάριο Δωρεάν Ημερίδας Αθήνα

Καθηµερινά κλινικά ερωτήµατα σχετικά µε τις άµεσες αποκαταστάσεις συνθέτων ρητινών τόσο σε πρόσθια όσο και σε οπίσθια δόντια, βρίσκουν τη λύση τους στο διαδραστικό σεµινάριο, που µεταφέρειτους συµµετέχοντες από την επιστηµονικά τεκµηριωµένη θεωρητική απάντηση απευθείας στην πρακτική εφαρµογή της τεχνικής βήµα προς βήµα. Περιλαµβάνεται θεωρητική και πρακτική άσκηση µε: i) απλή διαστρωµατική τεχνική δύο αποχρώσεων για πρόσθιες αποκαταστάσεις και ii) τεχνική stamp µε τη χρήση bulk σύνθετης ρητίνης σε αποκατάσταση Ι ή ΙΙ οµάδα

Κόστος Συμμετοχής: 40€
ΔΩΡΑ αξίας 60€
ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


4. Η ψηφιακή επoχή στην οδοντική αποκατάσταση

ΣΤΡΑΤΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Στο συγκεκριµένο πρακτικό θα γίνει ανάλυση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας για την κατασκευή αποκαταστάσεων υψηλής ακρίβειας, αντοχής και αισθητικής. Ο κάθε συμμετέχων θα µπορεί να εξοικειωθεί µε τη χρήση των εξαρτηµάτων που είναι απαραίτητα για την µετάβαση απο την κλασσική αποτύπωση και αποκατάσταση, στην ψηφιακή αποτύπωση, το σχεδιασµό και τα στάδια κατασκευής µιας αποκατάστασης µε την τεχνολογία CAD CAM.

Στο πρακτικό µέρος οι συµµετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν ζωντανά και να εξασκηθούν στη ψηφιακή ενδοστοµατική σάρωση διάφορων περιστατικών µε το VIZ® intraoral scanner και να συµετάσχουν στη σχεδίαση των προσθετικών αποκαταστάσεων τους µε το λογισµικό EXOCAD DENTAL CAD.

Κόστος Συμμετοχής: 40€

ΧΟΡΗΓΟΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ :


ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
DDS, MSc, PhD, Επίκουρος Καθηγητής Προσθετικής, ΕΚΠΑ

Ο Γιώργος Παπαβασιλείου έχει ειδικευθεί στην Προσθετική και σήµερα κατέχει τη θέση του Μόνιµου Επίκουρου Καθηγητή στην Προσθετική στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών. Έλαβε πτυχίο Οδοντιατρικής από το Πανεπιστήµιο Αθηνών το 1989. Το 1992 έλαβε Ειδικότητα Προσθετικής και Master of Science από το University of North Carolina at Chapel Hill, ΗΠΑ όπου και δίδαξε για τέσσερα χρόνια . Το 1999 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωµα από το Πανεπιστήµιο Αθηνών και το 2000 έγινε Λέκτορας Προσθετικής στο ίδιο Πανεπιστήµιο.

Εξελέγη στην θέση του Επίκουρου Καθηγητή το 2005. Τα τελευταία 20 χρόνια διδάσκει Ακίνητη και Κινητή Προσθετική σε Προπτυχιακό και Μεταπτυχιακό επίπεδο και παράλληλα διεξάγει έρευνα στην Προσθετική σε τοµείς που αφορούν την κλινική έρευνα, τα βιοϋλικά και τα εµφυτεύµατα. Έχει δηµοσιεύσει πάνω από 70 επιστηµονικές εργασίες και έχει λάβει σηµαντικά βραβεία. Επί έντεκα χρόνια διετέλεσε Συντονιστής του Μεταπτυχιακού Προγράµµατος Προσθετικής του ΕΚΠΑ, το οποίο οδήγησε στο να βρίσκεται µεταξύ των έξι προγραµµάτων πανευρωπαϊκά που αναγνωρίζονται από την European Prosthodontic Association. Έχει δώσει διαλέξεις και επιστηµονικές παρουσιάσεις σε πάνω από 20 χώρες σε όλο τον κόσµο και έχει οριστεί ως κριτής για πολλά διεθνή επιστηµονικά περιοδικά. Είναι opinion leader για εταιρείες εµφυτευµάτων και οδοντιατρικών υλικών. ∆ιατηρεί ιδιωτικό ιατρείο από το 1995 αποκλειστικά για προσθετική και εµφυτεύµατα. Κατέχει την θέση του Προέδρου στο ∆ιοικητικό Συµβούλιο της Ελληνικής Προσθετικής Εταιρείας.

Στράτος ΑθανάσιοςΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
DMD, Prosthodontist, Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου TUFTS Boston, USA

Απόφοιτος του Πανεπιστημίου TUFTS Boston στο τμήμα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τμήματος της προσθετικής του Πανεπιστημίου TUFTS Boston. Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια με θέματα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εμφυτευμάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.

Τσάμης ΧρήστοςΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΑΜΗΣ
MDS, Oral surgery, Implantology

Απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας ΑΠΘ, Απόφοιτος CDEP New York University College
of Dentistry (εμφυτευματολογία και στοματική αποκατάσταση). Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος
των προγραμμάτων εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος. Παρουσία με πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και το
εξωτερικό στον τομέα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης.

Χριστίνα ΜπουτσιούκηΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΠΟΥΤΣΙΟΥΚΗ
DDS, MSc

Η Χριστίνα Μπουτσιούκη αποφοίτησε από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και ειδικεύτηκε στην Αισθητική Οδοντιατρική, στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα της Οδοντ. Χειρουργικής. Είναι υπότροφος της Γερµανικής Ακαδηµίας Ερευνών και Υποψ. ∆ιδάκτορας και Επιστηµ. Συνεργάτης του Πανεπιστηµίου UniversityofGiessen, JLU στη Γερµανία, µε κύριο ερευνητικό ενδιαφέρον τα πολυµερή οδοντιατρικά υλικά,την αντιτερηδονογόνο δράση τους και τις νεότερες εξελίξεις στα συνδετικά συστήµατα και την ενσωµάτωση αντιµικροβιακών ουσιών στους συνδετικούς παράγοντες.

Από το 2007 συµµετέχει σε οδοντιατρικά συνέδρια και λαµβάνει µέρος µε επιστηµονικές ανακοινώσεις τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό, µε περισσότερες από 20 δηµοσιεύσεις κλινικών και ερευνητικών άρθρωνστους τοµείς της αισθητικής οδοντιατρικής, οδοντικής χειρουργικής, οδοντιατρικών υλικών και παιδοδοντίας.

ΜΟΥΤΣΙΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
Οδοντοτεχνίτης, Εξειδικευθείς στην ψηφιακή και ροµποτική Οδοντοτεχνική

Απόφοιτος της σχολής Οδοντικής Τεχνολογίας του Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύµατος Αθηνών. Εξειδικεύεται στην ψηφιακή και ροµποτική οδοντοτεχνική, τον ψηφιακό βιοσχεδιασµό και την κατασκευή κεραµικών και ολοκεραµικών αποκαταστάσεων. Έχει λάβει µέρος σε συνέδρια εντός και εκτός Ελλάδας. Ασκεί την ειδικότητα του ως επικεφαλής του οδοντοτεχνικού εργαστηρίου της Οδοντιατρικής Μέριµνας Θεσσαλονίκης.

Η Δωρεάν Οδοντιατρική Ημερίδα της Αθήνας Πραγματοποιήθηκε

Αναμονή για το Νέο Κύκλο Οδοντιατρικών Ημερίδων για το 2019

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Merimna Institute is committed to protecting your privacy. The process of personal data collecting is consistent with the GDPR.

Log in with your credentials

Forgot your details?