Aesthetic Implant Prosthetics

6-DAY Clinical Participation Training Course

Planning and Restoring the Aesthetic Implant Patient: From A to Z

Αυτός ο µετεκπαιδευτικός κύκλος µαθηµάτων µε κλινική συµµετοχή έχει σχεδιαστεί για οδοντιάτρους που επιθυµούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αισθητική προσθετική αποκατάσταση των επιεµφυτευµατικών τους ασθενών.

Διευθύντρια προγράμματος: Dr Konstantina Dina Dedi, DDS, MS, FACP Ειδικός προσθετολόγος.Διευθύντρια προγραμμάτων Αισθητικής Οδοντιατρικής του UCL Eastman Dental Institute-CPD

Ενότητα Κλινικής Συμμετοχής

Κάθε συµµετέχων θα αποκαταστήσει προσθετικά, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια, επιεµφυτευµατικούς ασθενείς, µε 4 έως 5 εµφυτεύµατα. Επίσης θα βοηθήσει και θα συµµετάσχει σε όλα τα περιστατικά της οµάδας του, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της επιστηµονικής οµάδας του Ινστιτούτου Μέριµνα.

∆ιαφορετικοί τύποι επιεµφυτευµατικών αποκαταστάσεων θα πραγµατοποιηθούν από µονήρες εµφύτευµα στην αισθητική ζώνη, µονήρες γεφυρώµατα, έως και ολική αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου.


Ημερομηνίες Διεξαγωγής

HMEPA I Παρ. 15 Φεβρουαρίου, 2019
HMEPA II Σάβ. 16 Φεβρουαρίου, 2019
HMEPA III Κυρ. 17 Φεβρουαρίου, 2019

HMEPA V Παρ. 29 Μαρτίου, 2019
HMEPA VI Σάβ. 30 Μαρτίου, 2019
HMEPA VII Κυρ. 31 Μαρτίου, 2019

∆ΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Πρωινή συνεδρία: 9:30 – 13:30 : Θεωρία
Απογευματινή συνεδρία: 14:30 – 17:00 : Πρακτική Εξάσκηση ή Κλινική συμμετοχή

UCL Eastman Certificate of Attendance
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράµµατος, οι συµµετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης( Certificate of Attendance) του UCL Eastman Dental Institute Continuing Professional Development, που πιστοποιεί την απόκτηση 39 CPD Credit Hours.

Παρακαλώ σηµειώστε ότι αυτό το πιστοποιητικό δεν αποτελεί µεταπτυχιακό τίτλο του UCL Eastman Dental Institute.

Eastman Dental Institute

Το Eastman Dental Institute, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, είναι το μεγαλύτερο μεταπτυχιακό οδοντιατρικό κέντρο στην Ευρώπη, που εκπαιδεύει αυτήν την περίοδο περίπου 17.500 οδοντιάτρους και βοηθούς οδοντιάτρων.
Ήταν δε η πρώτη οδοντιατρική σχολή που πήρε το βραβείο Queens Anniversary Prize for Higher and Further Education. Η διεθνούς φήμης ομάδα καθηγητών του Ινστιτούτου παρέχει πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στους τομείς βιουλικών, μικροβιολογίας, αναγέννησης ιστών και παρέχει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα οδοντιατρικών ειδικοτήτων.

UCL Eastman Dental Institute

Η διεθνούς φήμης ομάδα καθηγητών του Ινστιτούτου παρέχει πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στους τομείς βιουλικών, μικροβιολογίας, αναγέννησης ιστών και παρέχει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα οδοντιατρικών ειδικοτήτων. Το προσωπικό του Ινστιτούτου περιλαμβάνει διακεκριμένους κλινικούς γιατρούς, δασκάλους και επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους συνεργάζονται ενεργά με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς, είναι συντάκτες γνωστών οδοντιατρικών περιοδικών και συγγραφείς επιστημoνικών άρθρων και συγγραμάτων καθώς και εξεταστές για τα διάφορα βασιλικά κολλέγια.

Το Eastman έχει συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια, τόσο από την Αγγλία όσο και το εξωτερικό όπως επίσης και με τo Royal College of Surgeons. Τελευταία έχει γίνει σημαντική επένδυση στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου για να ενισχύσει τη διδασκαλία, την έρευνα και την κλινική φροντίδα.

Το Eastman Continuing Professional Development ενθαρρύνει μια δομημένη και προοδευτική προσέγγιση στη δια βίου εκμάθηση με την παροχή μικρής διάρκειας τεκμηριωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων έτσι ώστε να παρέχει συνεχή ενημέρωση σε όλα τα μέλη της Οδοντιατρικής ομάδας σε νέες εκπαιδευτικές τεχνικές.


Γενικές Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Μέριμνα Αθήνα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 15-16-17 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ & 29-30-31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2019
Γλώσσα Παρακολούθησης: Ελληνικά
Κόστος συμμετοχής: 2500 €


Πρόγραμμα Προσθετικής Επί Εμφυτευμάτων
ucl eastman dental institute


Dr. Konstantina Dina DediDr. Konstantina Dina Dedi DipDS, MS, FACP
Specialist in Prosthodontics Diplomate, American Board of Prosthodontics Director, Aesthetic Dentistry Programmes Principal Clinical Teaching Fellow UCL Eastman Dental Institute-CPD

Η Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου (συνδυάζει τη γνώση συναντικειµένου της Ακίνητης, Κινητής και Εµφυτευµατικής Προσθετικής) το 1997 και το Master στην Στοµατική Βιολογία (M.Sc) το 1999 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου του Μισούρι-Κάνσας, στις ΗΠΑ, καθώς και τον τίτλο στην Γναθοπροσωπική Προσθετική Οδοντιατρική Ογκολογία το 1998 από το Πανεπιστήµιο του Τέξας στο Χιούστον στο καρκινικό κέντρο Anderson των ΗΠΑ.

Μετά ολοκλήρωσε ένα χρόνο ως υπότροφος οδοντιατρικός διδάσκων στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστηµίου της North Carolina των ΗΠΑ. Η ένωση Προσθετολόγων της Αµερικής απένειµε τον αξιοµνηµόνευτο τίτλο του διπλώµατος του ειδικού στην Dr. Ντεντή το 2002.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθµες οµιλίες και µαθήµατα σε σεµινάρια συνεχιζόµενης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή στην πρόσθια αισθητική και την άµεση φόρτιση των οδοντικών εµφυτευµάτων. H Dr. Ντεντή είναι Principal Clinical Teaching Fellow, Director Aesthetic Dentistry Programs του UCL Eastman Dental Insitute CPD.

Dr. Gianluca PanizDr. Gianluca Paniz
DDS, MSc

Ο Gianluca Paniz πήρε το πτυχίο οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Padova (Italy) το 2002. Στη συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστήμιο TUFTS (Boston, USA) οπού απέκτησε το δίπλωμα
προχωρημένης μετεκπαίδευσης στην Προσθετολογία (Certificate of Advanced Education in Prosthodontics -2006) και Master of Science (2006). Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της Αισθητικής οδοντιατρικής και του χορηγήθηκε η πιστοποίηση Certificate of Advanced Education in Esthetic Dentistry (2007).

Αυτή την στιγμή ο Gianluca Paniz είναι Επίκουρος καθηγητής στον τομέα προσθετικής και αποκαταστατικής οδοντιατρικής του πανεπιστήμιου TUFTS καθώς και επισκέπτης καθηγητής στον τομέα Εμφυτευματολογίας του πανεπιστήμιου της Padova (Italy).

Ο Gianluca Paniz είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής εταιρίας προσθετολόγων, μέλος της Ιταλικής εταιρίας προσθετικής, ενεργό μέλος της Ιταλικής εταιρίας αισθητικής οδοντιατρικής και πρόεδρος του επιστημονικού συμβούλιου της Ιταλικής εταιρίας οστεοενσωμάτωσης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Catalunya, Barcelona, Spain.

Ο Gianluca Paniz στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Padova (Italy) εξασκεί αποκλειστικά προσθετική.


Dr. Athanasios StratosDr. Athanasios Stratos
DMD, Prosthodontist, Τuffts, Boston

Απόφοιτος του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston στο τµήµα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τµήµατος της προσθετικής του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston. Επιστηµονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιµόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριµνα Θεσσαλονίκης µε αποκλειστικό αντικείµενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συµπόσια µε θέµατα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εµφυτευµάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.


Dr. Maria GatouDr. Maria Gatou
D.D.S. MSc Prosthodontist (Ohio-State-University, USA)

Η Μαρία Γάτου αποφοίτησε από την Γερµανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen). Πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής στην Γερµανία στο Christian Albrechts University, Kiel. Από το 1993-1996 φοίτησε στο Ohio-State-University, College of Dentistry, USA, απ’ όπου απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου καθώς και το Masters στην Προσθετική. Τις περιόδους 1991-1993 και 1996-1998 εργάστηκε ως επιστηµονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο τµήµα της Ακίνητης Προσθετικής.

Είναι µέλος της Οµοιοπαθητικής Ακαδηµίας και παρακολουθεί το τριετές εκπαιδευτικό της πρόγραµµα σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της European Committee for Homeopathy (ECH) και της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI). Η Μαρία Γάτου είναι κάτοχος πτυχίων έξι ξένων γλωσσών : αγγλικά, γερµανικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά
∆ιατηρεί το προσωπικό της ιατρείο από το 1996 στην Αθήνα


Dr. Ioannis PapathanasiouDr. Ioannis Papathanasiou
DDS, MSc

Ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης το 2011. Την περίοδο 2012-2015 συνέχισε τις σπουδές του ως µεταπτυχιακός φοιτητής στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τιµήθηκε µε υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις µεταπτυχιακές του σπουδές.

Είναι συγγραφέας αρκετών δηµοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά µε θέµα την Προσθετική και την Αισθητική. Είναι µέλος της κλινικής οµάδας της Οδοντιατρικής Μέριµνας Αθηνών µε αποκλειστική κλινική άσκηση στην Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.ΗΜΕΡΑ I (15 Φεβρουαρίου, 2019) Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

“Θεραπευτικός σχεδιασµός από το Α ως το Ω ”
Προσθετικά και αισθητικά καθοδηγούµενη τοποθέτηση εµφυτεύµατος. Απαραίτητα διαγνωστικά στοιχεία πριν το χειρουργείο. Καταγραφές για ολικές αποκαταστάσεις επί εµφυτευµάτων. Ακινητές και κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις µε εµφυτεύµατα για την αποκατάσταση ολικά ή µερικά νωδών ασθενών, ενδείξεις, πλεονεκτήµατα και µειονεκτήµατα κάθε λύσης. Κλινικά στάδια ολικών ακίνητων αποκαταστάσεων επί εµφυτευµάτων. Επιλογή διαβλεννογόνιων στηριγµάτων. Ιδανική σύνδεση στηρίγµατος και εµφυτεύµατος. Κοχλιούµενες ή συγκολλούµενες αποκαταστάσεις.


ΗΜΕΡΑ II (16 Φεβρουαρίου, 2019) Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

“Θεραπευτικός σχεδιασµός από το Α ως το Ω ” Μέρος 2ο
Αρχές σύγκλεισης στα εµφυτεύµατα.
Οδοντική αποτριβή και βρυγµός σε επιεµφυτευµατικές αποκαταστάσεις. Εξισορρόπηση σύγκλεισης σε επιεµφυτευµατικές αποκαταστάσεις. Επίδραση των συγκλεισιακών δυνάµεων στα εµφυτεύµατα. Αποκατάσταση της κάθετης διάστασης σύγκλεισης.

“Η τέχνη της αποτύπωσης ”
Επιλογή τεχνικής, αξόνων αποτύπωσης και υλικών για κάθε περίπτωση. Παρουσιάση τεχνικών αποτύπωσης κλειστού και ανοικτού δισκαρίου. Εξατοµίκευση αξόνων αποτύπωσης. Ναρθηκοποίηση αξόνων αποτύπωσης. Ταυτόχρονη αποτύπωση δοντιών και εµφυτευµάτων. Αξιολόγηση επάρκειας ενός αποτυπώµατος. Χρήσιµες συµβουλές.

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Παρουσίαση των κλινικών περιστατικών και των συστηµάτων εµφυτευµάτων που θα χρησιµοποιηθούν στο κλινικό µέρος. Αποτύπωση εµφυτευµάτων µε τις τεχνικές κλειστού και ανοικτού δισκαρίου. Ακτινογραφικός έλεγχος έδρασης αξόνων αποτύπωσης. Ναρθηκοποίηση αξόνων αποτύπωσης. Ενδοστοµατικές καταγραφές σύγκλεισης. Κατασκευή πρόσθιου αποπρογραµµατιστή. Καταγραφή προσωπικού τόξου.


ΗΜΕΡΑ III (17 Φεβρουαρίου, 2019) Dr. Αθανάσιος Στράτος, Dr. Μαρία Γάτου, Dr. Ιωάννης Παπαθανασίου

Κλινική άσκηση σε ασθενείς
Κλινική άσκηση σε δοκιµή µεταλλικών σκελετών. Κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση έδρασης. Αντιµετώπιση πιθανών προβληµάτων έδρασης Ενδοστοµατικές καταγραφές µε τον µεταλλικό σκελετό στην επιθυµητή κάθετη διάσταση. Κλινική επίδειξη κατασκευής και δοκιµής verification jig.


ΗΜΕΡΑ IV (29 Μαρτίου, 2019)

Θεωρία GIANLUCA PANIZ
Μεταβατικές αποκαταστάσεις στην Εµφυτευµατολογία
Μεταβατικές αποκαταστάσεις επί εµφυτευµάτων. Προσθετική καθοδήγηση της επούλωσης µαλακών ιστών. ∆ιαµόρφωση του προφίλ ανάδυσης ων µαλακών ιστών. Μεταφορά του προφίλ ανάδυσης από τις µεταβατική στην τελική αποκατάσταση.

Άµεση φόρτιση. Πρωτόκολλα και κλινικά στάδια. Επίδειξη περιπτώσεων Αμεση φόρτιση

Θεωρία Dr. Αθανάσιος Στράτος, Dr. Ιωάννης Παπαθανασίου
“Η ψηφιακή εποχή”
Ψηφιακη αποτύπωση. Ψηφιακή σχεδίαση εξατοµικευµένων διαβλεννογόνιων στηριγµάτων και µεταλλικού σκελετού.

Επένθετες Οδοντοστοιχίες επί εµφυτευµάτων.
Τα κλινικά στάδια των κινητών αποταστάσεων επι εµφυτευµάτων. Επιλογή σχεδίασης και συνδέσµων. Επίδειξη περιπτώσεων.

Πολυµερή υλικά στην Προσθετική επί Εµφυτευµάτων.
Ακίνητες υβριδικές αποκαταστάσεις. Πολυµερή υλικά υψηλής αντοχής για την κατασκευή επιεµφυτευµατικών σκελετών. Επίδειξη περιπτώσεων.


ΗΜΕΡΑ V (30 Μαρτίου, 2019) Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

Κλινική άσκηση σε ασθενείς
Κλινική άσκηση στη δοκιµή µπισκότου. Αισθητική, λειτουργική και φωνητική αξιολόγηση των αποκαταστάσεων. Συγκλεισιακή εξισορρόπηση. Παράδοση τελικών αποκαταστάσεων. Επίδειξη µέσων στοµατικής υγιεινής. Πρόγραµµα επανελέγχου για κάθε ασθενή.


ΗΜΕΡΑ VI (31 Μαρτίου, 2019) Dr. Αθανάσιος Στράτος, Dr. Μαρία Γάτου, Dr. Ιωάννης Παπαθανασίου

Συνέχεια κλινικής άσκησης σε ασθενείς
Κλινική άσκηση στη δοκιµή µπισκότου. Αισθητική, λειτουργική και φωνητική αξιολόγηση των αποκαταστάσεων. Συγκλεισιακή εξισορρόπηση. Παράδοση τελικών αποκαταστάσεων. Επίδειξη µέσων στοµατικής υγιεινής. Πρόγραµµα επανελέγχου για κάθε ασθενή.

Συζήτηση-επίλυση αποριών

Τελετή αποφοίτησης
και απονοµή πιστοποιητικών παρακολούθησης.


ucl eastman dental institute

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειάζεστε.

Το όνομά σας (απαραίτητο)

Το email σας (απαραίτητο)

Το τηλέφωνό σας (απαραίτητο)

Επιλογή Προγράμματος (απαραίτητο)

Έχετε επιπλέον ερωτήσεις;

Έχω διαβάσει και συμφωνώ με την Δήλωση Προσωπικών Δεδομένων και τους Όρους Χρήσης του ιστότοπου.
Το merimnaseminars.gr υπόκειται στους όρους και στις σχετικές διατάξεις της ελληνικής νομοθεσίας όπως αυτές διαμορφώθηκαν από τον νέο κανονισμό (EU General Data Protection Regulation 2018 (GDPR))

Επιθυμώ να εγγραφώ στη λίστα Ενημερωτικών E-mail του Ινστιτούτου Μέριμνα


We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. Merimna Institute is committed to protecting your privacy. The process of personal data collecting is consistent with the GDPR.

Log in with your credentials

Forgot your details?