Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων
Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων

UCL Eastman Dental Institute

UCL Aesthetic Implant Prosthetics 4-DAY Course

Σχεδιάζοντας και αποκαθιστώντας αισθητικά τον επιεµφυτευµατικό ασθενή.
Από το Α εως το Ω

Αυτός ο µετεκπαιδευτικός κύκλος µαθηµάτων έχει σχεδιαστεί για οδοντιάτρους που επιθυµούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αισθητική προσθετική αποκατάσταση των επιεµφυτευµατικών τους ασθενών.

Διευθύντρια προγράμματος: Dr Konstantina Dina Dedi, DDS, MS, FACP Ειδικός προσθετολόγος.Διευθύντρια προγραμμάτων Αισθητικής Οδοντιατρικής του UCL Eastman Dental Institute-CPD

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

HMEPA I Παρ. 29 Μαρτίου, 2019
HMEPA II Σάβ. 30 Μαρτίου, 2019

HMEPA III Παρ. 03 Μαΐου, 2019
HMEPA V Σάβ. 04 Μαΐου, 2019


∆ΟΜΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ
Πρωινή συνεδρία: 9:30 – 13:30 : Θεωρία | Απογευματινή συνεδρία: 14:30 – 17:00 : Πρακτική Εξάσκηση (Hands On)


UCL Eastman Certificate of Attendance
Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράµµατος, οι συµµετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης( Certificate of Attendance) του UCL Eastman Dental Institute Continuing Professional Development, που πιστοποιεί την απόκτηση 26 CPD Credit Hours.

Παρακαλώ σηµειώστε ότι αυτό το πιστοποιητικό δεν αποτελεί µεταπτυχιακό τίτλο του UCL Eastman Dental Institute.

Eastman Dental Institute

Το Eastman Dental Institute, του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, είναι το μεγαλύτερο μεταπτυχιακό οδοντιατρικό κέντρο στην Ευρώπη, που εκπαιδεύει αυτήν την περίοδο περίπου 17.500 οδοντιάτρους και βοηθούς οδοντιάτρων.
Ήταν δε η πρώτη οδοντιατρική σχολή που πήρε το βραβείο Queens Anniversary Prize for Higher and Further Education. Η διεθνούς φήμης ομάδα καθηγητών του Ινστιτούτου παρέχει πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στους τομείς βιουλικών, μικροβιολογίας, αναγέννησης ιστών και παρέχει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα οδοντιατρικών ειδικοτήτων.


Η διεθνούς φήμης ομάδα καθηγητών του Ινστιτούτου παρέχει πρωτοποριακό ερευνητικό έργο στους τομείς βιουλικών, μικροβιολογίας, αναγέννησης ιστών και παρέχει επίσης μεταπτυχιακά προγράμματα οδοντιατρικών ειδικοτήτων. Το προσωπικό του Ινστιτούτου περιλαμβάνει διακεκριμένους κλινικούς γιατρούς, δασκάλους και επιστήμονες, πολλοί από τους οποίους συνεργάζονται ενεργά με διεθνείς, ευρωπαϊκούς και εθνικούς οργανισμούς, είναι συντάκτες γνωστών οδοντιατρικών περιοδικών και συγγραφείς επιστημoνικών άρθρων και συγγραμάτων καθώς και εξεταστές για τα διάφορα βασιλικά κολλέγια.

Το Eastman έχει συνεργασίες με άλλα πανεπιστήμια, τόσο από την Αγγλία όσο και το εξωτερικό όπως επίσης και με τo Royal College of Surgeons. Τελευταία έχει γίνει σημαντική επένδυση στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου για να ενισχύσει τη διδασκαλία, την έρευνα και την κλινική φροντίδα.

Το Eastman Continuing Professional Development ενθαρρύνει μια δομημένη και προοδευτική προσέγγιση στη δια βίου εκμάθηση με την παροχή μικρής διάρκειας τεκμηριωμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων έτσι ώστε να παρέχει συνεχή ενημέρωση σε όλα τα μέλη της Οδοντιατρικής ομάδας σε νέες εκπαιδευτικές τεχνικές.


Γενικές Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Μέριμνα Αθήνα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 29-30 ΜΑΡΤΙΟΥ & 3-4 ΜΑΙΟΥ 2019
Γλώσσα Παρακολούθησης: Ελληνικά
Κόστος συμμετοχής: 1000 €
Πιστοποιημένες Διδακτικές Ώρες: 26


*Προυπόθεση ολοκλήρωσης του Προγράμματος “UCL Aesthetic Implant Prosthetics” είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση της Ενότητας Κλινικής Συμμετοχής του ίδιου προγράμματος Δείτε εδώ

Πρόγραμμα Προσθετικής Επί Εμφυτευμάτων
ucl eastman dental institute


Dr. Konstantina Dina DediDr. Konstantina Dina Dedi DipDS, MS, FACP
Specialist in Prosthodontics Diplomate, American Board of Prosthodontics Director, Aesthetic Dentistry Programmes Principal Clinical Teaching Fellow UCL Eastman Dental Institute-CPD

Η Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου (συνδυάζει τη γνώση συναντικειµένου της Ακίνητης, Κινητής και Εµφυτευµατικής Προσθετικής) το 1997 και το Master στην Στοµατική Βιολογία (M.Sc) το 1999 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου του Μισούρι-Κάνσας, στις ΗΠΑ, καθώς και τον τίτλο στην Γναθοπροσωπική Προσθετική Οδοντιατρική Ογκολογία το 1998 από το Πανεπιστήµιο του Τέξας στο Χιούστον στο καρκινικό κέντρο Anderson των ΗΠΑ.

Μετά ολοκλήρωσε ένα χρόνο ως υπότροφος οδοντιατρικός διδάσκων στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστηµίου της North Carolina των ΗΠΑ. Η ένωση Προσθετολόγων της Αµερικής απένειµε τον αξιοµνηµόνευτο τίτλο του διπλώµατος του ειδικού στην Dr. Ντεντή το 2002.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθµες οµιλίες και µαθήµατα σε σεµινάρια συνεχιζόµενης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή στην πρόσθια αισθητική και την άµεση φόρτιση των οδοντικών εµφυτευµάτων. H Dr. Ντεντή είναι Principal Clinical Teaching Fellow, Director Aesthetic Dentistry Programs του UCL Eastman Dental Insitute CPD.

Dr. Gianluca PanizDr. Gianluca Paniz
DDS, MSc

Ο Gianluca Paniz πήρε το πτυχίο οδοντιατρικής από το Πανεπιστήμιο της Padova (Italy) το 2002. Στη συνέχεια μετέβη στο Πανεπιστήμιο TUFTS (Boston, USA) οπού απέκτησε το δίπλωμα
προχωρημένης μετεκπαίδευσης στην Προσθετολογία (Certificate of Advanced Education in Prosthodontics -2006) και Master of Science (2006). Την επόμενη χρονιά ολοκλήρωσε τις σπουδές του στον τομέα της Αισθητικής οδοντιατρικής και του χορηγήθηκε η πιστοποίηση Certificate of Advanced Education in Esthetic Dentistry (2007).

Αυτή την στιγμή ο Gianluca Paniz είναι Επίκουρος καθηγητής στον τομέα προσθετικής και αποκαταστατικής οδοντιατρικής του πανεπιστήμιου TUFTS καθώς και επισκέπτης καθηγητής στον τομέα Εμφυτευματολογίας του πανεπιστήμιου της Padova (Italy).

Ο Gianluca Paniz είναι διπλωματούχος της Αμερικανικής εταιρίας προσθετολόγων, μέλος της Ιταλικής εταιρίας προσθετικής, ενεργό μέλος της Ιταλικής εταιρίας αισθητικής οδοντιατρικής και πρόεδρος του επιστημονικού συμβούλιου της Ιταλικής εταιρίας οστεοενσωμάτωσης. Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο University of Catalunya, Barcelona, Spain.

Ο Gianluca Paniz στο ιδιωτικό του ιατρείο στην Padova (Italy) εξασκεί αποκλειστικά προσθετική.


Dr. Athanasios StratosDr. Athanasios Stratos
DMD, Prosthodontist, Τuffts, Boston

Απόφοιτος του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston στο τµήµα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τµήµατος της προσθετικής του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston. Επιστηµονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιµόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριµνα Θεσσαλονίκης µε αποκλειστικό αντικείµενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συµπόσια µε θέµατα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εµφυτευµάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.


Dr. Maria GatouDr. Maria Gatou
D.D.S. MSc Prosthodontist (Ohio-State-University, USA)

Η Μαρία Γάτου αποφοίτησε από την Γερµανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen). Πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής στην Γερµανία στο Christian Albrechts University, Kiel. Από το 1993-1996 φοίτησε στο Ohio-State-University, College of Dentistry, USA, απ’ όπου απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου καθώς και το Masters στην Προσθετική. Τις περιόδους 1991-1993 και 1996-1998 εργάστηκε ως επιστηµονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο τµήµα της Ακίνητης Προσθετικής.

Είναι µέλος της Οµοιοπαθητικής Ακαδηµίας και παρακολουθεί το τριετές εκπαιδευτικό της πρόγραµµα σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της European Committee for Homeopathy (ECH) και της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI). Η Μαρία Γάτου είναι κάτοχος πτυχίων έξι ξένων γλωσσών : αγγλικά, γερµανικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά
∆ιατηρεί το προσωπικό της ιατρείο από το 1996 στην Αθήνα


Dr. Ioannis PapathanasiouDr. Ioannis Papathanasiou
DDS, MSc

Ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης το 2011. Την περίοδο 2012-2015 συνέχισε τις σπουδές του ως µεταπτυχιακός φοιτητής στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τιµήθηκε µε υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις µεταπτυχιακές του σπουδές.

Είναι συγγραφέας αρκετών δηµοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά µε θέµα την Προσθετική και την Αισθητική. Είναι µέλος της κλινικής οµάδας της Οδοντιατρικής Μέριµνας Αθηνών µε αποκλειστική κλινική άσκηση στην Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.

ΗΜΕΡΑ I (29 Μαρτίου, 2019) Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

“Θεραπευτικός σχεδιασµός από το Α ως το Ω ”
Προσθετικά και αισθητικά καθοδηγούμενη τοποθέτηση εμφυτεύματος.
Απαραίτητα διαγνωστικά στοιχεία πριν το χειρουργείο.
Ακτινογραφικός έλεγχος. Ακτινογραφικοί και χειρουργικοί οδηγοί.
Καταγραφές για ολικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων.
Ακίνητες και κινητές προσθετικές αποκαταστάσεις με εμφυτεύματα για την αποκατάσταση ολικά ή μερικά νωδών ασθενών, ενδείξεις, πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε λύσης.
Κλινικά στάδια ολικών ακίνητων αποκαταστάσεων επί εμφυτευμάτων.
Επιλογή διαβλεννογόνιων στηριγμάτων.
Ιδανική σύνδεση στηρίγματος και εμφυτεύματος.
Κοχλιούμενες ή συγκολλούμενες αποκαταστάσεις.

HANDS ON
Αποτυπωση σε εκμαγεία απο κάθε συμμετέχοντα


ΗΜΕΡΑ II (30 Μαρτίου, 2019) Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή

“Θεραπευτικός σχεδιασµός από το Α ως το Ω ” Μέρος 2ο
Αρχές σύγκλεισης στα εµφυτεύµατα.
Οδοντική αποτριβή και βρυγμός σε επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις.
Εξισορρόπηση σύγκλεισης σε επιεμφυτευματικές αποκαταστάσεις.
Επίδραση των συγκλεισιακών δυνάμεων στα εμφυτεύματα.
Αποκατάσταση της κάθετης διάστασης σύγκλεισης.

“Η τέχνη της αποτύπωσης ”
Επιλογή τεχνικής, αξόνων αποτύπωσης και υλικών για κάθε περίπτωση.
Παρουσιάση τεχνικών αποτύπωσης κλειστού και ανοικτού δισκαρίου.
Εξατομίκευση αξόνων αποτύπωσης.
Ναρθηκοποίησης αξόνων αποτύπωσης.
Ταυτόχρονη αποτύπωση δοντιών και εμφυτευμάτων.
Αξιολόγηση επάρκειας ενός αποτυπώματος.
Χρήσιμες συμβουλές

HANDS ON
Κατασκευή μεταβατικών αποκαταστάσων σε εκμαγεία. Μεταφορά προφίλ ανάδυσης των ούλων από τις μεταβατικές αποκαταστάσεις και Εξατομικευση των αξόνων αποτύπωσης για την μεταφορά του προφίλ ανάδυσης των μαλακών ιστών.


ΗΜΕΡΑ III (3 Μαΐου, 2019) Dr. Gianluca Paniz

Μεταβατικές αποκαταστάσεις στην Εµφυτευµατολογία
Μεταβατικές αποκαταστάσεις επί εμφυτευμάτων.
Προσθετική καθοδήγηση της επούλωσης μαλακών ιστών.
Διαμόρφωση του προφίλ ανάδυσης ων μαλακών ιστών.
Μεταφορά του προφίλ ανάδυσης από τις μεταβατική στην τελική αποκατάσταση

Άµεση φόρτιση.
Πρωτόκολλα και κλινικά στάδια.
Επίδειξη περιπτώσεων Αμεση φόρτιση


ΗΜΕΡΑ V (4 Μαΐου, 2019)

Θεωρία Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή, Dr. Αθανάσιος Στράτος, Dr. Ιωάννης Παπαθανασίου
“Η ψηφιακή εποχή”
Ψηφιακη αποτύπωση. Ψηφιακή σχεδίαση εξατοµικευµένων διαβλεννογόνιων στηριγµάτων και µεταλλικού σκελετού.

Επένθετες Οδοντοστοιχίες επί εµφυτευµάτων.
Τα κλινικά στάδια των κινητών αποταστάσεων επι εµφυτευµάτων. Επιλογή σχεδίασης και συνδέσµων. Επίδειξη περιπτώσεων.

Πολυµερή υλικά στην Προσθετική επί Εµφυτευµάτων.
Ακίνητες υβριδικές αποκαταστάσεις.
Πολυµερή υλικά υψηλής αντοχής για την κατασκευή επιεµφυτευµατικών σκελετών.
Επίδειξη περιπτώσεων.
Αντιμετώπιση προβλημάτων έδρασης των αποκαταστάσεων.
Πιθανές επιπλοκές και αντιμετώπιση.

HANDS ON (ΠΡΑΚΤΙΚΟ CAD-CAM)
Στο συγκεκριµένο πρακτικό θα γίνει ανάλυση όλων των δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας για την κατασκευή αποκαταστάσεων υψηλής ακρίβειας, αντοχής και αισθητικής. Ο κάθε συµµετέχοντας θα µπορεί να εξοικειωθεί µε τη χρήση των εξαρτηµάτων που είναι απαραίτητα για την µετάβαση απο την κλασσική αποτύπωση και αποκατάσταση, στην ψηφιακή αποτύπωση, το σχεδιασµό και τα στάδια κατασκευής µιας αποκατάστασης µε την τεχνολογία CAD CAM.

Συζήτηση-επίλυση αποριών


ucl eastman dental institute

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειάζεστε.

[contact-form-7 id=”3026″ title=”Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος GR”]

Πιστοποιήσεις κατά ISO

Πιστοποιήσεις Κατά ISO

Log in with your credentials

Forgot your details?