Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων
Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων

Δωρεάν Οδοντιατρική Ημερίδα Ιωάννινα Νέες Εξελίξεις στην Σύγχρονη Οδοντιατρική


  [tabitem]

  Δωρεάν Οδοντιατρική Ημερίδα
  Νέες Εξελίξεις στην Σύγχρονη Οδοντιατρική

  Υπό την Αιγίδα του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων

  Ημερομηνία Διεξαγωγής : ΣΑΒΒΑΤΟ, 07 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019
  Τοποθεσία Διεξαγωγής : HOTEL DU LAC CONGRESS & SPA – K. Παπούλια &
  Ίκκου, 45221 Ιωάννινα • τηλ.: +30 26510 59100

  Κόστος Συμμετοχής : Η συμμετοχή στην Οδοντιατρική Ημερίδα πραγματοποιείται ΔΩΡΕΑΝ για όλους τους Οδοντιάτρους, Φοιτητές και Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, ενώ για όσους επιθυμούν την συμμετοχή τους στα Πρακτικά Σεμινάρια το κόστος είναι 60€.

  Η συμμετοχή τόσο στο Θεωρητικό Μέρος όσο και στα Πρακτικά Σεμινάρια περιλαμβάνει: Απαιτούμενη γραφική ύλη, coffee break, μεσημεριανό γεύμα, πιστοποιητικό παρακολούθησης.

  Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.  ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

  09.00 – 09.30 Εγγραφές


  09.30 – 11.30
  Στρογγυλό τραπέζι – Διαδραστική συζήτηση
  Επιλογές οδοντικής αποκατάστασης, σύγχρονες απόψεις προσέγγισης,παρασκευών και υλικών.

  (Παντελής Κούρος , Νικήτας Μορδοχάι
  Συντονιστής : Δημήτρης Καπαγιαννίδης)


  11.30 – 12.00
  Διάλειμμα Καφέ


  12.00 – 13.30
  BITE NOW-SMILE NOW” Digital Concept – Ψηφιακά καθοδηγούμενη Οδοντιατρική
  (Τσάμης Χρήστος – Στράτος Αθανάσιος)


  13.30 – 13.45
  Οδοντικός Πόνος


  13.45 – 14.45
  Διάλειμμα, Light Lunch


  14.45 – 17.30
  ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
  (θα πραγµατοποιηθούν σε παράλληλο χρόνο)

  1) Αποδομημένα αποτυπώματα. Συστατικά για ακρίβεια και αισθητική επιτυχία.
  (Νικήτας Μορδοχάι)

  2) Αισθητική Ζώνη και Σύνθετες Ρητίνες.
  (Παντελής Σ. Κούρος)

  3) Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Χειρουργική Εμφυτευματολογία & Προσθετική Επιεμφυτευματική Αποκατάσταση – Digital Concept
  ( Τσάμης Χρήστος – Στράτος Αθανάσιος – Νικολούδιας Νίκος )

  * Απαραίτητη προϋπόθεση για την συμμετοχή στα πρακτικά σεμινάρια είναι η παρακολούθηση του θεωρητικού μέρους  Διοργάνωση Δωρεάν Οδοντιατρικής ΗμερίδαςΤο Ινστιτούτο Μέριμνα Στηρίζει τα παιδικά χωριά SOS  [/tabitem]
  [tabitem]
  Παντελής Κούρος DDS. Ph. D.Παντελής Κούρος
  DDS. Ph. D.

  Αποφοίτησα από την Οδοντιατρική του ΑΠΘ το 1997. Ακολούθησα το άτυπο μεταπτυχιακό του τομέα Οδοντικής Χειρουργικής αμέσως μετά την εκπλήρωση των στρατιωτικών μου καθηκόντων και αποφοίτησα το 2001. Στη συνέχεια ασχολήθηκα με την αποκαταστατική οδοντιατρική σε ερευνητικό και κλινικό επίπεδο, δημοσιεύοντας εργασίες σε σχέση με τη συγκόλληση και τη βιοσυμβατότητα των πολυμερών υλικών όπως και κλινικές περιπτώσεις των εφαρμογών τους. Ολοκλήρωσα ένα μεγάλο ερευνητικό κύκλο με την υποστήριξη της διδακτορικής μου θέσης πάνω στην invivo μελέτη των ιδιοτήτων συγκολλητικών συστημάτων το 2011. Το 2015 εντάχθηκα στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα “AestheticDentistry” του King’s College London το οποίο και ολοκλήρωσα το 2018 με τον ανώτατο βαθμό (distinction). Το αντικείμενο της διπλωματικής μου διατριβής αφορά τη μελέτη των οπτικών ιδιοτήτων υλικών άμεσων αποκαταστάσεων με σκοπό τη δημιουργία μιας διαρκώς ανανεούμενης βάσης δεδομένων και την πρόταση μιας νέας μεθόδου για την επιλογή του καταλληλότερου υλικού στις πρόσθιες αποκαταστάσεις. Η μέθοδος υπεβλήθη στον Οργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας για να λάβει δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και αποτέλεσε τη βάση για τη δημιουργία λογισμικού κινητών (application) υπό την επωνυμία DentalShade Navigator® που είναι ανοικτά διαθέσιμη προς χρήση. Η αξιολόγηση επέκταση και
  βελτίωση της μεθόδου θα αποτελέσει αντικείμενο περεταίρω διατριβών σε συνεργασία με το King’s College London τις οποίες και θα επιβλέπω ως supervisor. Πέραν των ερευνητικών μου δραστηριοτήτων είμαι αδιάκοπα τα τελευταία 20 έτη (από την εισαγωγή μου στο μεταπτυχιακό κι έπειτα) κομμάτι των εκπαιδευτικού δυναμικού του ΑΠΘ, παρέχοντας υπηρεσίες τόσο στην προπτυχιακή όσο και στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση των νέων οδοντιάτρων. Από το 2012 και μέχρι σήμερα η σχέση αυτή έχει τη μορφή της σύμβασης εργασίας (ΕΛΚΕ), ενώ εκκρεμεί η εκλογή μου στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή. Τα κλινικά και ερευνητικά αποτελέσματα της εργασίας μου, παρουσιάζω σε σειρά εγχώριων και διεθνών εκδηλώσεων οδοντιατρικού ενδιαφέροντος, ενώ συχνά μοιράζομαι κομμάτια της εμπειρίας μου με συναδέλφους μέσω των πρακτικών hands-on στα οποία διδάσκω.

  Στράτος ΑθανάσιοςΑθανάσιος Στράτος
  DMD, Προσθετολόγος, Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος Καθηγητής Πανεπιστημίου TUFTS Boston, USA

  Απόφοιτος του Πανεπιστημίου TUFTS Boston στο τμήμα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τμήματος της προσθετικής του Πανεπιστημίου TUFTS Boston. Επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιμόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συμπόσια με θέματα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εμφυτευμάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.

  Τσάμης ΧρήστοςΧρήστος Τσάμης
  MDS, Χειρουργική Στόματος, Εμφυτευματολογία

  Απόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Οδοντοφατνιακής Χειρουργικής, Χειρουργικής Εμφυτευματολογίας και Ακτινολογίας ΑΠΘ, Απόφοιτος CDEP New York University College
  of Dentistry (εμφυτευματολογία και στοματική αποκατάσταση). Μόνιμος επιστημονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης και υπεύθυνος
  των προγραμμάτων εμφυτευματολογίας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

  Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριμνα Θεσσαλονίκης με αποκλειστικό αντικείμενο την Εμφυτευματολογία και τη Χειρουργική Στόματος. Παρουσία με πλήθος διαλέξεων στην Ελλάδα και το
  εξωτερικό στον τομέα της χειρουργικής των εμφυτευμάτων και της οστικής αναγέννησης.

  Νικήτας ΜορδοχάιΝικήτας Μορδοχάι
  Χειρουργός Οδοντίατρος – Προσθετολόγος

  Πτυχιούχος Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Πτυχιούχος Ανώτερης Προσθετικής από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνια (University of Southern California – USC) στο Λος Άντζελες, Η.Π.Α. Πέντε φορές υπότροφος κατά τη διάρκεια των σπουδών στην Ελλάδα και στις Η.Π.Α. Επιστημονικός συνεργάτης (2004-2006) στο USC, διδάσκοντας σε προπτυχιακούς φοιτητές σε θεωρητικό, προκλινικό και κλινικό επίπεδο. Επιστημονικός συνεργάτης (2009-2012) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Κινητής Προσθετικής και Προσθετικής Εμφυτευματολογίας στο ΑΠΘ σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο. Επιστημονικός συνεργάτης (2012-2015) στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Προσθετικής στο ΑΠΘ σε θεωρητικό και κλινικό επίπεδο. Επίσημος εκπαιδευτής προσθετικής επί εμφυτευμάτων στην Βόρεια Ελλάδα σε αμερικανική εταιρεία εμφυτευμάτων (2012-παρόν). Συγγραφέας άρθρων σε ξένα περιοδικά και προσκεκλημένος ομιλητής σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

  Δημήτριος ΚαπαγιαννίδηςΔημήτριος Καπαγιαννίδης
  Χειρουργός Οδοντίατρος

  Έτος γέννησης 1956. Εισαγωγή, κατόπιν πανελληνίων εξετάσεων στην Οδοντιατρική σχολή του ΑΠΘ το 1974. Το 1976 εγγραφή στην οδοντοτεχνική σχολή «ΠΑΣΤΕΡ» Θεσσαλονίκης. Από το 1980 και μετά εξάσκηση γενικής οδοντιατρικής με ιδιαίτερη ενασχόληση με την προσθετική και κυρίως με το χρώμα των αποκαταστάσεων διατηρώντας εργαστήριο προσθετικής. Το 1996 παρακολούθηση μεταπτυχιακού CDE προγράμματος σε εμφυτεύματα στο NYU. To 1997 παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος στην προσθετική του ΑΠΘ. Το 2005 παρακολούθηση μεταπτυχιακού CDE προγράμματος στην Αισθητική στο NYU.
  Συγγραφή άρθρων και συμμετοχή σε συνέδρια και διαλέξεις σε οδοντοτεχνίτες και οδοντογιατρούς με παρουσίαση θεμάτων που αφορούν την Αισθητική των προσθετικών αποκαταστάσεων. Συγγραφή του βιβλίου «ΤΟ ΧΡΩΜΑ ΩΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΣ ΤΗΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΏΝ: Βασικές Αρχές Χρωματομετρίας» 2006, University Studio Press. Θεσσαλονίκη. Εσχάτως συνεργασίες με επιστημονικές, εκπαιδευτικές και εμπορικές εταιρείες για την διοργάνωση σεμιναρίων στην προσθετική αποκατάσταση του στόματος.

  [/tabitem]

  [tabitem]

  1. Αποδομημένα αποτυπώματα. Συστατικά για ακρίβεια και αισθητική επιτυχία. Πρακτικό σεμινάριο αποτύπωσης δοντιών και εμφυτευμάτων.

  Νικήτας Μορδοχάι

  Η τελική αποτύπωση είναι τεκμηριωμένα η πλέον αγχωτική συνεδρία και για εμάς και για τους ασθενείς μας. Η προσοχή στη λεπτομέρεια, σε κάθε βήμα, θα μας οδηγήσει σε προβλέψιμα αποτελέσματα, ξανά και ξανά. Για να πετύχουμε αποτυπώματα με ευκολία και επαναληψιμότητα, ώστε να δημιουργήσουμε ανθεκτικές στο χρόνο αισθητικές αποκαταστάσεις, είναι απαραίτητο να εκτελέσουμε σωστά κάποια στάδια από την αρχή της θεραπείας. Μέγιστη σημασία έχει η υγεία των περιοδοντικών ιστών. Επίσης, χρειάζονται προσεκτικές παρασκευές, καθώς και μεταβατικές αποκαταστάσεις που σέβονται τη βιολογία. Τέλος, θα πρέπει να ακολουθήσουμε ένα απλό πρωτόκολλο προετοιμασίας των ιστών. Η εφαρμογή των παραπάνω προπαρασκευαστικών βημάτων θα μας χαρίσει την αναγκαία πεποίθηση στο ραντεβού της αποτύπωσης. Κατά το ραντεβού αυτό πρέπει να αποφασίσουμε ποια τεχνική αποτύπωσης θα διαλέξουμε. Έχουμε παρασκευάσει τα δόντια για στεφάνες και γέφυρες ή για ένθετα/επένθετα; Τι πρέπει να προσέξουμε, όταν έχουμε υπο-ουλικές περιοχές; Είναι 1-2 δόντια ή περισσότερα; Πώς μπορούμε να ελέγξουμε την υγρασία; Έχουμε βοηθό ή όχι; Αν έχουμε εμφυτεύματα, υπερέχει η σιλικόνη ή ο πολυαιθέρας; Προτιμούμε αποτυπώματα ανοιχτού ή κλειστού δισκαρίου; Ειδικά στην αισθητική ζώνη, πώς κάνουμε διαμόρφωση των μαλακών ιστών και στη συνέχεια την μεταφέρουμε στον τεχνίτη μας; Βοηθάει το ατομικό δισκάριο; Όλα τα παραπάνω θα τα αναλύσουμε μαζί στο πρακτικό σεμινάριο, για να λύσουμε, κατά το δυνατόν, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Τέλος, θα συζητήσουμε ένα εκτενές πρωτόκολλο λήψης αποτυπωμάτων που παρουσιάζει όλα τα βήματα της πλέον συχνής και αξιόπιστης τεχνικής.

  Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω κλινικές και εργαστηριακές διαδικασίες:
  1. Επίδειξη επιλογής και τοποθέτησης δισκαρίων για διαγνωστικά αποτυπώματα σε αισθητικά περιστατικά.
  2. Επίδειξη μεθόδων ελέγχου της υγρασίας στο πεδίο προς αποτύπωση για δύσκολες ή εκτεταμένες περιπτώσεις.
  3. Λήψη αποτυπώματος σε εκμαγεία με δύο τεχνικές:
  · Διφασικό αποτύπωμα: ζύμη – λεπτόρρευστο με τη χρήση διάκενου.
  · Μονοφασικό αποτύπωμα: παχύρρευστο – λεπτόρρευστο.
  4. Κατασκευή εξατομικευμένου κώνου αποτύπωσης.
  5. Αποτύπωση εμφυτεύματος με την τεχνική του κλειστού δισκαρίου.
  · Σύνδεση εργαστηριακού ανάλογου στον κώνο αποτύπωσης και μεταφορά στο αποτύπωμα.
  6. Αποτύπωση εμφυτεύματος με την τεχνική του ανοιχτού δισκαρίου.
  · Χρήση εξατομικευμένου κώνου αποτύπωσης.
  · Σύνδεση εργαστηριακού ανάλογου στον κώνο αποτύπωσης μέσα στο αποτύπωμα

  Κόστος Συμμετοχής: 60€
  ΔΩΡΑ αξίας 40€
  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


  2. Αισθητική Ζώνη και Σύνθετες Ρητίνες

  Παντελής Σ. Κούρος

  Η αποκατάσταση των ελλειμμάτων των σκληρών οδοντικών ιστών στην πρόσθια ζώνη είναι διαδικασία υψηλών αισθητικών απαιτήσεων καθώς η αποτυχία απόδοσης φυσικής ανατομίας και χρώματος γίνεται άμεσα αντιληπτό και έχει σημαντική επίδραση στην ψυχοσύνθεση του ασθενούς. Όμως εξίσου σημαντικό είναι και η απόδοση της σωστής ανατομίας των λειτουργικών υπερώιων επιφανειών καθώς αλλαγές στον πρόσθιο λειτουργικό φάκελο μπορεί να έχουν επιπτώσεις όχι μόνο στην αποκατάσταση αλλά και γενικότερα στη λειτουργία του στοματογναθικού συστήματος, ενίοτε με καταστροφικές συνέπειες.

  Στο θεωρητικό μέρος θα συζητηθούν οι μέθοδοι αντιγραφής, διάγνωσης και αναπαραγωγής του πρόσθιου οδηγού, οι τρόποι για προβλέψιμο αποτέλεσμα όταν επιλέγουμε να τον τροποποιήσουμε, καθώς και οι μέθοδοι καταγραφής και αναπαραγωγής της μικροανατομίας και του χρώματος.

  Στο πρακτικό μέρος θα γίνει άσκηση στις αποκαταστάσεις με χρήση κλειδιού σιλικόνης και διαστρωματική τεχνική, καθώς και συζήτηση σε διάφορες επιλογές και κλινικά σενάρια.

  Κόστος Συμμετοχής: 60€
  ΔΩΡΑ αξίας 40€
  ΧΟΡΗΓΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ :


  3. Ψηφιακά Κατευθυνόμενη Χειρουργική Εμφυτευματολογία & Προσθετική Επιεμφυτευματική Αποκατάσταση – Digital Concept

  Τσάμης Χρήστος – Στράτος Αθανάσιος – Νικολούδιας Νίκος

  Κατά τη διάρκεια του 3ωρου πρακτικού σεμιναρίου, θα γίνει λεπτομερής ανάλυση όλων των σταδίων της ψηφιακής καθοδηγούμενης οδοντιατρικής. Ξεκινώντας από την ανάλυση του CBCT, περνώντας στο διαγνωστικό κέρωμα- Virtual Wax-Up, συνθέτοντας το smile design, φτάνοντας στην κατασκευή του χειρουργικού νάρθηκα, για την ψηφιακά κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων.

  Ολοκληρώνοντας το σχέδιο θεραπείας θα καταλήξουμε στην παράδοση της τελικής επιεμφυτευματικής αποκατάστασης, ψηφιακά καθοδηγούμενης και αυτης. Οι συμμετέχοντες θα ασκηθούν σε όλα τα παραπάνω σε ειδικά ψηφιακά εκτυπωμένα μοντέλα.

  Κόστος Συμμετοχής: 60€

  ctech-implants


  [/tabitem]
  [tabitem]

  Φόρμα Εγγραφής στην Ημερίδα

  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειάζεστε.

  [contact-form-7 id=”10417″ title=”Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος ΗΜΕΡΙΔΕΣ GR ΙΩΑΝΝΙΝΑ 2019″]

  [/tabitem]

  Πιστοποιήσεις κατά ISO

  Πιστοποιήσεις Κατά ISO

  Log in with your credentials

  Forgot your details?