Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων
Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων

Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Οδοντιατρική Σχολή

Με σκοπό την εκπαίδευση οδοντιάτρων – βοηθών οδοντιάτρου, η Οδοντιατρική Σχολή του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και το Ινστιτούτο Μέριμνα – Ινστιτούτο Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης συνεργάζονται στην διαμόρφωση και σχεδιασμό κορυφαίων στο είδος τους εκπαιδευτικών προγραμμάτων που διεξάγονται με τη πιο σύγχρονη μορφή μεικτής εκπαίδευσης, τόσο σύγχρονης και ασύγχρονης, όσο και δια ζώσης εκπαίδευση.

Τα Προγράμματα διεξάγονται στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου στην Κύπρο, καθώς και στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Μέριμνα στην Ελλάδα.

Οι φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα σε υπερσύγχρονα εργαστήρια, όπως Ανατομίας, Προσομοίωσης Εικονικής Οδοντιατρικής, Προσομοιωτών Στόματος και Ψηφιακής Οδοντιατρικής. Το πτυχίο οδοντιατρικής αναγνωρίζεται διεθνώς και οι απόφοιτοί μας μπορούν να ασκήσουν το επάγγελμα του General Dental Practioner σε περισσότερες από 32 Ευρωπαϊκές χώρες.

Η Οδοντιατρική Σχολή είναι μέλος τους Association of Dental Education in Europe (ADEE), γεγονός που επιτρέπει στους φοιτητές και αποφοίτους να ενημερώνονται και να παρακολουθούν διαρκώς τις τελευταίες τάσεις και εξελίξεις στον τομέα της Οδοντιατρικής.

Προκλινική και κλινική οδοντιατρική εκπαίδευση

Εγκεκριμένο από το ADEE
Το Bachelor of Dental Surgery είναι ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών βασισμένο στα υψηλότερα Ευρωπαϊκά και Βορειοαμερικανικά πρότυπα οδοντιατρικής εκπαίδευσης, και κυρίως στο «“2009 Update of the Profile and Competences for the Graduating European Dentist που εγκρίθηκε από τo Association of Dental Education in Europe (ADEE). Το Τμήμα Οδοντιατρικής της Ιατρικής Σχολής είναι μέλος του ADEE. Η ιδιότητα μέλος στην Ένωση Οδοντιατρικής Εκπαίδευσης της Ευρώπης διασφαλίζει την συμβατότητα και συνεχή ενημέρωση του προγράμματος σπουδών έτσι ώστε οι απόφοιτοί του να έχουν αποκτήσει το επιθυμητό επίπεδο προσόντων και δεξιοτήτων.

Υπερσύγχρονες Εγκαταστάσεις
Η προκλινική και κλινική εκπαίδευση πραγματοποιείται σε υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις από πανεπιστημιακούς καθηγητές υψηλών προσόντων. O τεχνολογικός εξοπλισμός που υποστηρίζει την προκλινική εκπαίδευση περιλαμβάνει υπερσύγχρονα απτικά συστήματα και προσομοιωτές οδοντιατρικής ακτινολογίας. Η κλινική άσκηση πραγματοποιείται στην Ιδιόκτητη Οδοντιατρική Κλινική του πανεπιστήμιου, στοχεύοντας στην άμεση σύνδεση της θεωρητικής εκπαίδευσης με την πρακτική άσκηση.

Άσκηση Επαγγέλματος
Το Πτυχίο Οδοντιατρικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου αναγνωρίζεται σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Ζώνης Ελεύθερων Συναλλαγών (General Dental Practitioner)

Καριέρα στην Οδοντιατρική
Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν στις ιδιωτικές τους κλινικές, σε ιδιωτικά ή δημόσια νοσοκομεία και κοινοτικές κλινικές. Οι απόφοιτοι μπορούν να ειδικευτούν σε τομείς όπως Ορθοδοντική, Παιδοδοντιατρική, Οδοντική χειρουργική, Περιοδοντολογία και άλλα.

Επικοινωνία

6, Διογένους 2404 Έγκωμη
P.O. Box: 22006, 1516 , Λευκωσία-Κύπρος
Τηλ.: +357 22 713000
E-mail: [email protected]

Ιστοσελίδα Πανεπιστημίου
Πιστοποιήσεις κατά ISO

Πιστοποιήσεις Κατά ISO

Log in with your credentials

Forgot your details?