In-House Guided Implant Surgery & Restoration:
CBCT, Software, 3d Printers & Intraoral Scanners
Το πρακτικό και θεωρητικό σεμινάριο πιστοποιείται με 14 CPD Certified Credit Hours
Σκοπός του σεμιναρίου είναι να δοθεί στους συμμετέχοντες η βασική θεωρητική αλλά και πρακτική γνώση σχεδιασμού, τοποθέτησης και άμεσης προσωρινοποίησης εμφυτευμάτων στο ιδιωτικό ιατρείο με την χρήση 3d printed ναρθήκων και προσθετικών εργασιών που μπορούν να κατασκευαστούν και από τον ίδιο τον Οδοντίατρο στο Ιατρείο του.
Το σεμινάριο απευθύνεται στον κλινικό που θέλει να αρχίσει να χρησιμοποιεί την κατευθυνόμενη εμφυτευματολογία και έχει αποφασίσει να επενδύσει στην ψηφιακή τεχνολογία.
Μετά το πέρας του σεμιναρίου o Οδοντίατρος:
- Θα μπορεί να παραπέμπει για CBCΤ με τις κατάλληλες οδηγίες για κάθε διαφορετικό περιστατικό (μερική νωδότητα, πλήρης νωδότητα).
- Θα έχει αντιληφθεί τους διάφορους τύπου αρχείων που χρησιμοποιούνται στην κατευθυνόμενη εμφυτευματολογία (Dicom, STL) αλλά και στην 3d εκτύπωση.
- Θα μπορεί να χρησιμοποιεί τον απλό CBCT viewer για την σχεδίαση των περιστατικών αλλά και θα κατανοεί την διαφορά του viewer από τα εξειδικευμένα software.
- Θα έχει έρθει σε επαφή και θα έχει χρησιμοποιήσει τα εξειδικευμένα software για την σχεδίαση τοποθέτησης των εμφυτευμάτων, την κατασκευή του νάρθηκα αλλά και την σχεδίαση της άμεσης προσθετικής αποκατάστασης επί του εμφυτεύματος (Blueskyplan, 3Shape Trios Design Studio).
- Θα έχει εκπαιδευτεί στις βασικές αρχές εκτύπωσης τόσο των ναρθήκων όσο και των άμεσων προσθετικών αποκαταστάσεων με την χρήση 3d printers, από τον ίδιο, στο ιατρείο του.
- Θα έχει έρθει σε άμεση επαφή με 3d printers (Formlabs 3Β+, Ackuretta Dentiq) και θα έχει δει την διαδικασία χρήσης αυτών με εκτύπωση εργασιών (εκμαγείο, χειρουργικός νάρθηκας, προσθετική εργασία) κατά την διάρκεια του σεμιναρίου.
- Θα έχει κάνει πρακτική εξάσκηση τόσο στον σχεδιασμό τοποθέτησης εμφυτευμάτων και του χειρουργικού νάρθηκα (Blueskyplan) όσο και στο σχεδιασμό της προσθετικής (3ShapeTrios Design Studio).
- Θα έχει κάνει πρακτική εξάσκηση στην 3d εκτύπωση χειρουργικού νάρθηκα (Formlabs 3B+) και άμεσης προσθετικής εργασίας επι εμφυτεύματος (Ackuretta Dentiq).
- Θα έχει αποκτήσει γνώση των δυνατοτήτων της τεχνολογίας με την παρουσίαση πληθώρας περιστατικών που έχουν πραγματοποιηθεί στα ιατρεία μας.
- Θα έχει εκπαιδευτεί στην ψηφιακή αποτύπωση με τη χρήση ενδοστοματικών σαρωτών 3Shape Trios.
ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Ημέρα 1η | Σάββατο, 08 Μαρτίου 2025 |
---|---|
08.30-09.00 | Προσέλευση-Γνωριμία |
09.00-10.30 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ CBCT & Dental scan. Software σχεδίασης / τοποθέτησης εμφυτευμάτων. Η έννοια του CAD/CAM. 3D printers για χρήση από τον Οδοντίατρο στο Ιατρείο του. |
10.30-12.00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ Μερικώς ή πλήρως κατευθυνόμενη τοποθέτηση εμφυτευμάτων;Περιορισμοί και ενδείξεις της κάθε προσέγγισης. Το εμφυτευματικό περιστατικό από την πλευρά του Περιοδοντολόγου. Σχεδίαση τοποθέτησης εμφυτεύματος στο Blueskyplan. |
12.00-12.30 | Διάλειμμα – Καφέ |
12.30-14.00 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Βασικές αρχές ψηφιακής ενδοστοματικής αποτύπωσης και ψηφιακής ροής εργασίας. Πότε συνδυάζονται το ψηφιακό και το αναλογικό πρωτόκολλο; Σχεδίαση της επιεμφυτευματικής αποκατάστασης για άμεση φόρτιση. Το εμφυτευματικό περιστατικό από την πλευρά του Προσθετολόγου. |
14.00-15.00 | Διάλειμμα – Γεύμα |
15.00-18.00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ
Μια πρώτη επαφή: |
Ημέρα 2η | Κυριακή, 09 Μαρτίου 2025 |
08.30-09.00 | Προσέλευση |
09.00-14.00 | ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Πρακτική εξάσκηση στον σχεδιασμό τοποθέτησης των εμφυτευμάτων και του χειρουργικού νάρθηκα (Blueskyplan CAD). Πρακτική εξάσκηση στο σχεδιασμό της προσθετικής (3shape Trios Design Studio CAD) Πρακτική εξάσκηση εκτύπωσης του νάρθηκα (Formlabs 3Β+ 3d printer) Πρακτική εξάσκηση εκτύπωσης προσθετικής εργασίας (Ackuretta Dentiq 3d printer) |
14.00-14.30 | Διάλειμμα – Ελαφρύ γεύμα και καφέ |
14.30-16.30 | ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Πρακτική εξάσκηση στην ψηφιακή αποτύπωση (3Shape Trios scanners). |
ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Ημερομηνία Διεξαγωγής: | 08-09 Μαρτίου 2025 |
Τοποθεσία: | IΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΡΙΜΝΑ Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Λ.Βουλιαγμένης 272Α, Αγιος Δημήτριος, Αθήνα Τ.Κ.: 173 43 (Έξοδος σταθμού ΜΕΤΡΟ Αγ.Δημητρίου) |
Κόστος Συμμετοχής: | 590€ | ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση αυτού του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης, που πιστοποιεί την απόκτηση 14 CPD Certified Hours. |
Με την ευγενική DIGITAL χορηγία των εταιρειών
Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Δημήτρης Αποστολάκης
DDS, MSc, MSc
Ο Δημήτρης Αποστολάκης γεννήθηκε στα Χανιά της Κρήτης, είναι απόφοιτος της Οδοντιατρικής Σχολής Θεσσαλονίκης και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης (MSc) στη Χειρουργική Στόματος από το Πανεπιστήμιο του Manchester καθώς και στην Οδοντική και Γναθοπροσωπική Ακτινολογία από το Kings’ College, University of London, UK.
Είναι ιδιοκτήτης του Ιατρείου της Οδοντιατρικής Ακτινολογίας στην Κρήτη, με παραρτήματα στα Χανιά και στο Ηράκλειο.
Μέλος της European Academy of Dentomaxillofacial Radiology (EADMFR). Μέλος της International Association of Dentomaxilofacial Radiology (IADMFR).
Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας. Μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης.
Γιώργος Μιχελινάκης
DDS, MSc, MPhil
Ο Γιώργος Μιχελινάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης το 1974.
Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών το 1999. Στη συνέχεια εξειδικεύθηκε επί 3ετία στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία στην Οδοντιατρική Σχολή του Manchester στο Ηνωμένο Βασίλειο (2001-2004), όπου και του απονεμήθηκαν ένα Master of Science (2003) και ένα Master of Philosophy (2005) στην Προσθετική και Εμφυτευματολογία.
Κατά την διάρκεια των μεταπτυχιακών του σπουδών κατείχε επίσης τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη στην κλινική της Αποκαταστατικής Οδοντιατρικής του Πανεπιστημίου του Manchester, επιφορτισμένος με την ευθύνη της κλινικής εκπαίδευσης των τεταρτοετών φοιτητών της Σχολής. Παράλληλα, υπήρξε κλινικός συνεργάτης επί 2ετία σε κεντρικό πολύ-οδοντιατρείο στο κέντρο της πόλης του Manchester.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης για την περίοδο 2010-2020. Άρθρα του έχουν δημοσιευθεί σε ελληνικά και ξένα οδοντιατρικά περιοδικά ενώ έχει δώσει ομιλίες σε πολλά συνέδρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Είναι ένας εκ των τριών ερευνητών που δημιούργησαν το Implant Recognition System, ένα εξειδικευμένο οδοντιατρικό λογισμικό ταυτοποίησης οδοντικών εμφυτεύματων, το οποίο βραβεύθηκε με το τρίτο βραβείο πρωτοτυπίας στην Μεγάλη Βρετανία το 2008.
Διατηρεί ιδιωτικό οδοντιατρείο (Crete Implants) στο Ηράκλειο Κρήτης από το 2004 με εξειδίκευση στην Προσθετική, την Γναθοπροσωπική Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.
Ο Γιώργος Μιχελινάκης είναι αναγνωρισμένος Προσθετολόγος από το European Prosthodontic Association (EPA) καθώς και ομιλητής του International Team for Implantology (ITI) ενώ τον Σεπτέμβριο του 2018 του απονεμήθηκε το βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο 42ο συνέδριο του European Prosthodontic Association.
Δημήτρης Νικολιδάκης,
DDS, MSc, PhD
O Δημήτρης Νικολιδάκης γεννήθηκε το 1973 στο Ηράκλειο. Οι ανώτατες σπουδές του περιλαμβάνουν πτυχίο στην Βιολογία από το Πανεπιστήμιο Κρήτης (1991-1995), πτυχίο Οδοντιατρικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (1995-2000), μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Περιοδοντολογία από το Πανεπιστήμιο UMC St Radboud Nijmegen Ολλανδίας (2002-2005) και διδακτορικό δίπλωμα στην Εμφυτευματολογία από το ίδιο Πανεπιστήμιο UMC St Radboud Nijmegen Ολλανδίας (2005-2009).
Απέκτησε κλινική εμπειρία αρχικά ασκούμενος στην χειρουργική στόματος στο Οδοντιατρικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου (2000-2002), ενώ στη συνέχεια εργάστηκε ως περιοδοντολόγος – εμφυτευματολόγος σε διάφορα οδοντιατρικά ιδιωτικά κέντρα στην Ολλανδία (2003- 2008). Από τον Οκτώβρη του 2008 έως σήμερα, ασκεί αποκλειστικά την περιοδοντολογία και εμφυτευματολογία στο ιδιωτικό του ιατρείο στη Βιάννου 1, στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ταυτόχρονα είναι ενεργός ερευνητής στους τομείς της εμφυτευματολογίας και περιοδοντικής αναγέννησης καθώς έχει δημοσιεύσει μέχρι σήμερα άνω των 20 επιστημονικά άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή οδοντιατρικά περιοδικά διαθέσιμα μέσω του PubMed-Medline, συνεργάτης -συγγραφέας σε διεθνή βιβλία Περιοδοντολογίας και διατηρεί συνεργασία με το τμήμα της Περιοδοντολογίας στο Πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία.
Διαθέτει διδακτική εμπειρία καθώς εργάστηκε ως κλινικός καθηγητής τόσο στο προπτυχιακό όσο και στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του πανεπιστημίου UMC St Radboud Nijmegen Ολλανδίας από το 2004 έως το 2008. Από το 2011, συμμετέχει στην διδακτική ομάδα της ΙΤΙ Ελλάδος (Εκπαιδευτικό πρόγραμμα Εμφυτευματολογίας).
Επίσης είναι συχνά ομιλητής πραγματοποιώντας διαλέξεις σε τοπικά ή διεθνή συνέδρια και επιμορφωτικά σεμινάρια, ενώ όσο αφορά άλλες επιστημονικές δραστηριότητες του είναι μέλος στην επιτροπής κριτών σε ευρωπαικά περιοδικά, ΙΤΙ Fellow από 2012, μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου 2010-2014, ΙΤΙ Study club Director από το 2012, κτλ.