Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων
Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων

Εξέταση του σχεδίου μετεγκατάστασής σας

Πώς αποφασίσατε να φύγετε για δουλειά στο εξωτερικό;

Σκεφτόμουν από πολύ καιρό να φύγω από την Ελλάδα, ενδιαφερόμουν πολύ για τη Γαλλία μια που είχα μάθει γαλλικά στο σχολείο, είναι μία χώρα που πάντα με ενδιέφερε. Μετά απάντησα σε μία αγγελία που είχε δημοσιεύσει η Cooptalis.

Είχατε συγκεκριμένες ανησυχίες σε σχέση με το σχέδιο μετεγκατάστασή σας;

Ναι, ανησυχούσα! Είναι μία χώρα που δεν γνώριζα. Είχα πολλά ερωτήματα για τη Γαλλία, φοβόμουν επίσης να αφήσω την οικογένειά μου για μία άγνωστη χώρα.
Η Cooptalis με καθησύχασε απαντώντας σε όλα μου τα ερωτήματα. Μετά, αισθανόμουν έτοιμη να φύγω για τη Γαλλία.

Cooptalis

Τι γνώμη είχατε για τη βοήθεια και τις συμβουλές της Cooptalis όσον αφορά το σχέδιο μετεγκατάστασής σας;

Η Cooptalis με βοήθησε πολύ, δε θα ήμουν στη Γαλλία χωρίς τη βοήθειά της. Ο συνομιλητής μου στην Cooptalis ήταν πάντοτε στο πλευρό μου, ήξερα ότι μπορούσα να του κάνω όλες τις ερωτήσεις που ήθελα, είχα πάντοτε βοήθεια για τις διαδικασίες που έπρεπε να ακολουθήσω στη Γαλλία, ιδιαίτερα για την εγγραφή μου στον Οδοντιατρικό Σύλλογο.
Όσο για τη στέγαση, βρήκα από μόνη μου.

Ο τωρινός σας εργοδότης

Ποια ήταν η γνώμη σας για την πρώτη μέρα εργασίας σας στη Γαλλία;

Την πρώτη μου μέρα, δεν γνώριζα ούτε τις μεθόδους τους ούτε τον τρόπο λειτουργίας, αλλά η βοηθός που είχα μου έδειξε τα πάντα και πέρασε πολύ χρόνο για να μου εξηγήσει όλα!

Όταν έφτασα, δεν μιλούσα καλά γαλλικά, υπήρχαν πολλές λέξεις που δεν ήξερα. Οι βοηθοί οδοντιάτρου με βοήθησαν πραγματικά, τους ευγνωμονώ. Στο τέλος του μήνα, καταλάβαινα τα πάντα!

Πώς πραγματοποιήθηκε η ένταξή σας στη δομή αυτή;
Χαίρομαι για τον τρόπο που έγινε η ένταξή μου, από μέρους των βοηθών όπως και του υπεύθυνου του οδοντιατρικού τμήματος του ομίλου: τον παίρνω τηλέφωνο συχνά, απαντάει πάντα στα ερωτήματά μου και μου προσφέρει βοήθεια σε κάθε δυσκολία που συναντώ. Οι σχέσεις μεταξύ των οδοντιάτρων είναι καλές, τρώμε συχνά μαζί το μεσημέρι.

Τι γνώμη έχετε σήμερα για τη θέση εργασίας σας;

Μου αρέσει πολύ η δουλειά που έχω τώρα. Είχα ασθενείς από την πρώτη μέρα εργασίας, σήμερα έχω πολλούς ασθενείς που παίρνουν ραντεβού ειδικά με μένα για διάφορες πράξεις.

Τι γνώμη έχετε για τις αμοιβές στη Γαλλία σε σχέση με αυτές στην Ελλάδα;
Κερδίζω πολύ καλά χρήματα στη Γαλλία. Πρέπει να δουλεύεις γρήγορα και καλά, και μετά ο μισθός αυξάνει πολύ. Πολύ περισσότερο όταν οι ασθενείς ξανάρχονται για την ποιότητα της δουλειάς μου. Έχουμε όμως στη διάθεσή μας ό,τι χρειάζεται για να δουλεύουμε καλά.

Πόσο καιρό σκέφτεστε να μείνετε;

Σκέφτομαι να μείνω ακόμα πολύ καιρό σε αυτήν τη δομή, κερδίζω καλά χρήματα, μου αρέσει η δουλειά μου και ο χώρος εργασίας μου, δεν έχω κανένα λόγο να φύγω. Η οικογένειά μου έμεινε στην Ελλάδα, γιατί ήθελα να έρθω μόνη στη Γαλλία και να επιστρέφω τακτικά στην Ελλάδα. Τώρα που είμαι πολύ ικανοποιημένη από τη θέση που έχω θα έρθει και η οικογένειά μου.

Η ζωή σας στη Γαλλία

Τι γνώμη έχετε για το γαλλικό ιατρικό σύστημα;

Ήθελα επίσης να φύγω από την Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους, στη χώρα αυτή εκτός από την οικονομική κρίση υπάρχει και ηθική κρίση. Δεν υπάρχει σεβασμός για τους οδοντιάτρους στην Ελλάδα, οι ασθενείς δεν θέλουν να πληρώσουν ή δεν θέλουν να ακούσουν τις συμβουλές του οδοντιάτρου όσον αφορά τις συμπληρωματικές θεραπείες γιατί δεν έχουν τα μέσα να πληρώσουν.
Στη Γαλλία, είναι πολύ διαφορετικά! Μας ακούν, μας σέβονται και είναι ανοικτοί στις προτάσεις θεραπείας του οδοντίατρου. Οι ίδιοι οι ασθενείς θέλουν να κάνουν πολλές θεραπείες στον οδοντίατρο!
Το γεγονός ότι οι οδοντιατρικές θεραπείες αποζημιώνονται στη Γαλλία αλλάζει πολύ την ποιότητα της δουλειάς μας!

Τι συμβουλές θα δίνατε στους ιατρούς/οδοντιάτρους που θέλουν να έρθουν για εργασία στη Γαλλία;

Δεν θέλω να έρθουν όλοι οι οδοντίατροι να δουλέψουν εδώ!
Εάν έχω μία συμβουλή να δώσω: στη Γαλλία, οι μισθοί είναι όντως υψηλοί, αλλά πρέπει να δουλεύει κανείς καλά και να δουλεύει γρήγορα.

Από τη στιγμή που έγινε η πρόσληψη της Ιατρού, η Cooptalis ανέπτυξε πολλές δράσεις ώστε να παρακολουθεί καλύτερα τους ιατρούς κατά την εγκατάστασή τους στη Γαλλία:
– δημιουργία ενός Τμήματος Μετεγκατάστασης το οποίο προορίζεται αποκλειστικά στο να αναλαμβάνει:
– την αναζήτηση στέγης στη Γαλλία για τον ιατρό και την οικογένειά του
– την εγγραφή των παιδιών στο σχολείο
– την κοινωνική ασφάλιση
– συνεργασία με φορείς στην Ελλάδα

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 12 μηνών, η Cooptalis καθοδήγησε συμβουλευτικά 24 ιατρούς/οδοντιάτρους στο σχέδιο της επαγγελματικής τους σταδιοδρομίας στη Γαλλία, ενώ άλλοι 85 θα έρθουν το 2017.

Εάν σας ενδιαφέρει ή επιθυμείτε περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε μαζί μας πριν τις 26 Νοεμβρίου 2017:

[email protected]

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

[contact-form-7 id=”8483″ title=”Cooptalis”]

cooptalis Εύρεση εργασίας για Οδοντιάτρους

cooptalis Εύρεση εργασίας για Οδοντιάτρους

Πιστοποιήσεις κατά ISO

Πιστοποιήσεις Κατά ISO

Log in with your credentials

Forgot your details?