Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων
Σταδιοδρομία και εκπαίδευση οδοντιάτρων


Aesthetic Implant Prosthetics – Ενότητα Κλινικής Συμμετοχής

Σχεδιάζοντας και αποκαθιστώντας αισθητικά τον επιεµφυτευµατικό ασθενή , από το Α εως το Ω.

Αυτός ο µετεκπαιδευτικός κύκλος µαθηµάτων κλινικής πρακτικής άσκησης, έχει σχεδιαστεί για οδοντιάτρους που επιθυµούν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην αισθητική προσθετική αποκατάσταση των επιεµφυτευµατικών τους ασθενών.

Κάθε συμμετέχων θα αποκαταστήσει προσθετικά, ολοκληρώνοντας όλα τα στάδια, επιεμφυτευματικούς ασθενείς, με 4 έως 5 εμφυτεύματα. Επίσης θα βοηθήσει και θα συμμετάσχει σε όλα τα περιστατικά της ομάδας του, υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση της επιστημονικής ομάδας του Ινστιτούτου Μέριμνα.

Διαφορετικοί τύποι επιεμφυτευματικών αποκαταστάσεων θα πραγματοποιηθούν από μονήρες εμφύτευμα στην αισθητική ζώνη, μονήρες γεφυρώματα, έως και ολική αποκατάσταση άνω και κάτω γνάθου.

ΗΜΕΡΑ I (31 Μαρτίου, 2019)
Αθανάσιος Στράτος, Μαρία Γάτου, Ιωάννης Παπαθανασίου

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Αποτύπωση εμφυτευμάτων με τις τεχνικές κλειστού και ανοικτού δισκαρίου.
Ακτινογραφικός έλεγχος
έδρασης αξόνων αποτύπωσης.
Ναρθηκοποίηση αξόνων αποτύπωσης.
Ενδοστοματικές καταγραφές σύγκλεισης.
Κατασκευή πρόσθιου αποπρογραμματιστή.
Καταγραφή προσωπικού τόξου.
Κλινική άσκηση σε δοκίμη μεταλλικών σκελετών.
Κλινική και ακτινογραφική αξιολόγηση έδρασης.
Αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων έδρασης Ενδοστοματικές καταγραφές με τον μεταλλικό σκελετό
στην επιθυμητή κάθετη διάσταση.
Κλινική επίδειξη κατασκευής και δοκιμής verication jig.


ΗΜΕΡΑ II (05 Μαΐου, 2019)
Αθανάσιος Στράτος, Μαρία Γάτου, Ιωάννης Παπαθανασίου

ΚΛΙΝΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΕ ΑΣΘΕΝΕΙΣ
Κλινική άσκηση στη δοκιμή μπισκότου. Αισθητική, λειτουργική
και φωνητική αξιολόγηση των αποκαταστάσεων.
Συγκλεισιακή εξισορρόπηση.
Παράδοση τελικών αποκαταστάσεων.
Επίδειξη μέσων στοματικής υγιεινής.
Πρόγραμμα επανελέγχου για κάθε ασθενή.

Τελετή αποφοίτησης
και απονομή πιστοποιητικών παρακολούθησης.


Γενικές Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής: Ινστιτούτο Μέριμνα Αθήνα
Ημερομηνίες διεξαγωγής: 31 ΜΑΡΤΙΟΥ & 05 ΜΑΪΟΥ 2019
Γλώσσα Παρακολούθησης: Ελληνικά
Κόστος συμμετοχής: 1500 €

*Προυπόθεση παρακολούθησης του Προγράμματος “Merimna Aesthetic Implant Prosthetics – Ενότητα Κλινικής Συμμετοχής” είναι η υποχρεωτική παρακολούθηση του προγράμματος “UCL Aesthetic Implant Prosthetics” Δείτε εδώ


Dr. Konstantina Dina DediDr. Konstantina Dina Dedi DipDS, MS, FACP
Specialist in Prosthodontics Diplomate, American Board of Prosthodontics Director, Aesthetic Dentistry Programmes Principal Clinical Teaching Fellow UCL Eastman Dental Institute-CPD

Η Dr. Κωνσταντίνα Ντίνα Ντεντή απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου (συνδυάζει τη γνώση συναντικειµένου της Ακίνητης, Κινητής και Εµφυτευµατικής Προσθετικής) το 1997 και το Master στην Στοµατική Βιολογία (M.Sc) το 1999 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου του Μισούρι-Κάνσας, στις ΗΠΑ, καθώς και τον τίτλο στην Γναθοπροσωπική Προσθετική Οδοντιατρική Ογκολογία το 1998 από το Πανεπιστήµιο του Τέξας στο Χιούστον στο καρκινικό κέντρο Anderson των ΗΠΑ.

Μετά ολοκλήρωσε ένα χρόνο ως υπότροφος οδοντιατρικός διδάσκων στην Οδοντιατρική σχολή του Πανεπιστηµίου της North Carolina των ΗΠΑ. Η ένωση Προσθετολόγων της Αµερικής απένειµε τον αξιοµνηµόνευτο τίτλο του διπλώµατος του ειδικού στην Dr. Ντεντή το 2002.

Έχει παρουσιάσει πολυάριθµες οµιλίες και µαθήµατα σε σεµινάρια συνεχιζόµενης εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή στην πρόσθια αισθητική και την άµεση φόρτιση των οδοντικών εµφυτευµάτων. H Dr. Ντεντή είναι Principal Clinical Teaching Fellow, Director Aesthetic Dentistry Programs του UCL Eastman Dental Insitute CPD.


Dr. Athanasios StratosDr. Athanasios Stratos
DMD, Prosthodontist, Τuffts, Boston

Απόφοιτος του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston στο τµήµα της Προσθετικής. Μέλος της American Dental Association και του American College of Prosthodontics. Πρώην Επισκέπτης Επίκουρος καθηγητής του τµήµατος της προσθετικής του Πανεπιστηµίου TUFTS Boston. Επιστηµονικός συνεργάτης της Ελληνικής Εταιρείας Συνεχούς Οδοντιατρικής Επιµόρφωσης. Εργάζεται στην Οδοντιατρική Μέριµνα Θεσσαλονίκης µε αποκλειστικό αντικείµενο την Προσθετική Οδοντιατρική. Παρουσιάσεις και παρουσία σε διεθνή συνέδρια και συµπόσια µε θέµατα Αισθητική Οδοντιατρική, Προσθετική Εµφυτευµάτων και Γναθοπροσωπική Προσθετική.


Dr. Maria GatouDr. Maria Gatou
D.D.S. MSc Prosthodontist (Ohio-State-University, USA)

Η Μαρία Γάτου αποφοίτησε από την Γερµανική Σχολή Αθηνών (Deutsche Schule Athen). Πήρε το πτυχίο της Οδοντιατρικής στην Γερµανία στο Christian Albrechts University, Kiel. Από το 1993-1996 φοίτησε στο Ohio-State-University, College of Dentistry, USA, απ’ όπου απέκτησε τον τίτλο του ειδικού προσθετολόγου καθώς και το Masters στην Προσθετική. Τις περιόδους 1991-1993 και 1996-1998 εργάστηκε ως επιστηµονικός συνεργάτης στο Πανεπιστήµιο Αθηνών, στο τµήµα της Ακίνητης Προσθετικής.

Είναι µέλος της Οµοιοπαθητικής Ακαδηµίας και παρακολουθεί το τριετές εκπαιδευτικό της πρόγραµµα σύµφωνα µε τις προδιαγραφές της European Committee for Homeopathy (ECH) και της Liga Medicorum Homeopathica Internationalis (LMHI). Η Μαρία Γάτου είναι κάτοχος πτυχίων έξι ξένων γλωσσών : αγγλικά, γερµανικά, ιταλικά, γαλλικά, ισπανικά, πορτογαλικά
∆ιατηρεί το προσωπικό της ιατρείο από το 1996 στην Αθήνα


Dr. Ioannis PapathanasiouDr. Ioannis Papathanasiou
DDS, MSc

Ο κ. Ιωάννης Παπαθανασίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1988. Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστηµίου Θεσσαλονίκης το 2011. Την περίοδο 2012-2015 συνέχισε τις σπουδές του ως µεταπτυχιακός φοιτητής στο µεταπτυχιακό πρόγραµµα Κλινικής Εξειδίκευσης στην Προσθετική της Οδοντιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΕΚΠΑ). Τιµήθηκε µε υποτροφία του Ιδρύµατος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) για τις µεταπτυχιακές του σπουδές.

Είναι συγγραφέας αρκετών δηµοσιεύσεων σε διεθνή και ελληνικά επιστηµονικά περιοδικά µε θέµα την Προσθετική και την Αισθητική. Είναι µέλος της κλινικής οµάδας της Οδοντιατρικής Μέριµνας Αθηνών µε αποκλειστική κλινική άσκηση στην Προσθετική και την Αισθητική Οδοντιατρική.

Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και σύντομα ένας εκπρόσωπός μας θα επικοινωνήσει μαζί σας για οποιαδήποτε πληροφορία και ενημέρωση χρειάζεστε.

[contact-form-7 id=”3026″ title=”Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος GR”]

Πιστοποιήσεις κατά ISO

Πιστοποιήσεις Κατά ISO

Log in with your credentials

Forgot your details?